Da li nam je sneg ugrozio voće i oranice? Ministar poljoprivrede objasnio posledice prolećnih padavina

- Ovakve prilike nisu ništa novo za ovo doba godine, možda su nas decembar i januar malo uljuljkali - smatra ministar

  • 1

Rano je govoriti o proceni štete na voću zbog hladnog talasa koji je zahvatio Srbiju, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i navodi da rizici od izmrznuća postoje samo za neke rane sorte voća.

- Mislim da neće biti velikih problema, bar kako stvari stoje do sada. Međutim, kada u poljoprivredi zavisite od prirode, možete sve da očekujete - rekao je Nedimović.

Raste opasnost od poplava: Resava je 2014. godine izazvala katastrofu, a sad je nabujala i uništila oranice, pod vodom i jedna kuća (VIDEO)

Ministar smatra da ovakve vremenske prilike nisu ništa novo za ovo doba godine i da nas je možda decembar i januar "malo uljuljkao".

Upitan da li je srpski seljak spreman za digitalnu farmu, kakva je juče otvorena, Nedimović je rekao da je to "vrhunsko dostignuće", te da je digitalna farma primenjiva na jednom delu srpske poljoprivredne proizvodnje, posebno u Vojvodini gde su veće parcele.

- Kroz ovu platformu mi ćemo moći da svim ljudimo potpuno besplatno damo podatke o njihovim parcelama i usevima na svakih pet dana, kao i da koristimo vremensku prognozu na najbolji način - zaključio je Nedimović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA