≫ 

Ništa ne možemo da uradimo ako ne radimo zajedno: Vučićeva poruka privrednicima uoči sajma u Mostaru (VIDEO)

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, želimo da Srbiju predstavimo na najbolji način. Srbija ne bi uspela bez svojih uspešnih privrednika

  • 0

Gotovo 60 kompanija iz Srbije predstaviće do 14. aprila svoje proizvode i usluge na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru. Sajam će sutra otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Srbija je zemlja partner na ovogodišnjoj manifestaciji.

Vučić stigao u Mostar: Sastao se sa Čovićem, a onda obišao radove na Sabornoj crkvi (FOTO)

Uoči otvaranja, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, danas je priredio prijem za najviše zvanice. Više od 300 privrednika učestvovaće na sajmu, najavio je Čadež. Među njima je i kompanija Comtrade, koja zapošljava skoro 4.000 ljudi.

Važi od 22. aprila: Srbiji obnovljen status povlašćene nacije u trgovini sa SAD

Vučić i Čadež Foto: Tanjug/Tanja Valic

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, želimo da Srbiju predstavimo na najbolji način. Srbija ne bi uspela bez svojih uspešnih privrednika.

- Strašno nam je važan Mostar. Da živimo i radimo s ljudima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Ništa ne možemo da uradimo ako ne radimo zajedno. Prošle godine smo uvećali trgovinsku razmenu sa BiH za 13,6 odsto. Ona ove godine može da dođe i do 2 milijarde, za nas je region od presudnog značaja - rekao je Vučić.

Vučić u društvu Dodika, Čadeža i Ljajića Foto: Tanjug/Tanja Valic
Više od 300 privrednika učestvovaće na sajmu Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Idite i u Prištinu na sajam, jer tamo nećemo da pričamo o puškama, već o brašnu, softverima... - pozvao je Vučić privrednike i zahvalio im što su došli u Mostar.

Za kraj obraćanja predsednik Srbije zaključio je da će i sledeće godine doći u Mostar jer su Srbiji odnosi sa BiH jako važni i želimo da našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA