≫ 

Ne tražimo partnera za Air Serbia, nećemo valjda da ga teramo: Vučić o Etihadu

Poručio je i da se nada da Etihad neće "otići" iz Srbije, ali da i ukoliko do toga dođe Air Serbia će svakako opstati i biti jača nego JAT

  • 63

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dvostruko veći broj putnika i neuporedivo bolji rezultati avio prevoznika Air Serbia govore da je ugovor sa Etihadom bio dobar za Srbiju.

Ako neće Niš, hoće Kraljevo i Čačak

Na pitanje novinara da li je iz današnje perspektive ugovor sa Etihadom dobar za Srbiju i JAT, predsednik je rekao da rezultati Air Serbia pokazuju koliko je taj ugovor doprineo poboljšanju avio saobraćaja u Srbiji.

- Iz perspektive kada je JAT ervejz poslovao, a i današnje perspektive, mogu da kažem da je JAT bio uništen i da je propao, a da su svi oni koji danas govore o tome i sami učestvovali u njegovom uništenju - rekao je predsednik odgovarajući na pitanja novinara na prijemu povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije.

Vučić je dodao i da ne možemo očekivati da zarađujemo pare na liniji za Njujork, ali da će to svakako biti moguće za godinu, dve.

- Ali ta linija je dobra za brendiranje zemlje i kompanije, i u tom smislu sam veoma zadovoljan - poručio je srpski predsednik.

On je dodao i da je "neumesno porediti JAT iz poslednjih godina kada su ga nemilice uništavali, a pojedini direktori i osnivali predstavništva širom sveta za privatne potrebe i od toga uzimali pare, sa današnjom Er Srbijom".

Poručio je i da se nada da Etihad neće "otići" iz Srbije, ali da i ukoliko do toga dođe Air Serbia će svakako opstati i biti jača nego JAT.

Upitan da li, umesto Etihada, Srbija ima novog partnera, predsednik je rekao da nema, jer partner već postoji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

SRBIJA U SUFICITU I OVE GODINE

Predsednik Srbije izjavio je i da je stanje u srpskom budžetu stabilno i da Srbija kupuje strani novac, kako bi se do kraja godine javni dug smanjio na oko 50 odsto.

- Stanje u budžetu je dobro, i dalje smo u suficitu, i tako će ostati do kraja godine. Bilo je problema u prvom kvartalu, ali i dalje nemamo jednokratne uplate. U svakom slučaju, imaćemo suficit i tu nema sumnje - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o stanju budžeta na prijemu povodom Dana Vojske.

Rekao je i da je planirano da se otplati 700 miliona dolara javnog duga i istakao da će time Srbija postići izvanredne rezultate.

- Ne računajući 501 milion evra koje će Srbija za koncesiju dobiti od kompanije Vansi, srpski budžet je do kraja godine svakako u suficitu - ponovio je predsednik.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    23. april 2018 | 14:33

    Naravno da Etihad nece da ode iz nase zemlje,zasto bi.Kada nasa avio kompanija dobro i sve bolje posluje.

  • Kata

    24. april 2018 | 06:56

    Etihad može u Srbiji da ostane koliko god želi. Nećemo ga oterati!

  • Masa

    23. april 2018 | 18:40

    Uveren sam da Etihad nece napustiti Er Srbiju, nastavice se sa poslovanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA