≫ 

Je l' hoćete sami da finansirate aerodrom, a Janković da bude direktor: Vučić o protestima u Nišu

Prema rečima gradonačelnika Bulatovića, Grad Niš će se rukovoditi interesima grada i njegovih građana prilikom donošenja odluke o aerodromu "Konstantin Veliki", ali je naglasio da je stav grada o tom pitanju već poznat

  • 29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na protest opozicije povodom niškog aerodroma koji je zakazan za danas na Trgu Kralja Milana prilikom posete novog pogona u fabrici Leoni u Nišu, u društvu gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom ovog grada Darka Bulatovića i brojnih građana.

Vučić stigao u Leoni, sačekalo ga više hiljada građana: Lopova se nikad nisam plašio, niti ću!

- Lepo i demokratsko pravo svakog je da protestuju, ali mi je jasno da ima jaku političku pozadinu. Znao sam da ako smisle tako nešto glupo, da iza stoje Jeremić, Đilas i Janković! Pa oni su sa 16 odsto glasova tražili da ih postavim za premijera - rekao je Vučić i dodao da je obaveza države da se urade kontrolni toranj, osvetljavanje aerodorma, terminal, ali da će im biti još lakše ako građani žele da to urade drugi.

Vučić je podsetio da je za dalji razvoj niškog aerodroma potrebno 20 miliona evra, koje taj grad nema, ali nije isključio mogućnost da se država predomisli i prepusti brigu i odgovornost za to onima koji se navodno brinu u interesu grada.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ostaje jedino da Saša Janković, kad već nije mogao da bude premijer, postane direktor aerodroma u Nišu - primetio je Vučić, ukazujući da iza protivljenja preuzimanju aerodroma stoje Janković i njegovi politički partneri, Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, koji bi, kaže, u tom slučaju mogli da se bave javnim nabavkama, i da uz odgovarajuću naknadu žive još bolje.

Ðilas bi mogao, "sugerisao" je dalje, svojom imovinom i da vrati 25 miliona evra koje su ostali dužni građanima kada su zatvarali i uništavali fabrike.

Međutim, poručio je, država će taj problem rešiti i bez Ðilasovih para.

On je naglasio da ni jednom gradu nije pomogao kao Nišu.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Na pitanje o protestima protiv aerodroma, ali i njega, te o pretnjama, Vučić je rekao:

- Strašno sam se uplašio... Sačekalo me je 7.000 ljudi, a da niko nije došao iz Beograda, kao što će njima doći iz Kraljeva, Beograda, autobusima, automobilima... - primetio je Vučić.

Lako se može dogoditi, dodao je, da država odustane od preuzimanja niškog aerodroma, ali će onda oni koji su to zagovarali morati da objasne zašto grad zaostaje, i zašto nema novca za ulaganje u dalji razvoj aerodroma.

- Država je u poslednje tri godine dala 3,6 miliona evra za niški aerodrom, a 8 miliona za grad u poslednje tri godine. Nivo nezaposlenosti u Nišu bio je 50.000, dok je danas 27 ili 28.000. Kažite mi za vreme koje vlasti je više urađeno u ovom gradu, i to ne za pet godina, nego za 20 - i videćete da ne postoji", poručio je predsednik Srbije i naglasio da je "najvažnije ono šta ostane iza vas, a jednog dana ću na svakih nekoliko kilometara da staje i da gleda po čemu se razlikuje od ostalih".

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Vučić je dodao da ukoliko neko smatra da Nišu taj novac i 20 miliona evra za dalje ulaganje u aerodrom ne treba - "onda još lepše".

- Samo nemojte ljudima da govorite da je država strano telo u Nišu - upozorio je Vučić.

Prema rečima Bulatovića, Grad Niš će se rukovoditi interesima grada i njegovih građana prilikom donošenja odluke o aerodromu "Konstantin Veliki", ali je naglasio da je stav grada o tom pitanju već poznat.

- Mi smo već izneli svoj stav - rukovodićemo se najvišim interesima Grada Niša i svih građana, duboko verujući da smo doneli racionalnu i ispravnu odluku, nepolitičku i emotivnu, koja je opredeljena ka budućnosti ka razvoju - rekao je ranije Bulatović za RTS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je dodao da su dobili čvrsta uveravanja i najviše garancije državnog rukovodstva da će se aerodrom razvijati, "da ćemo zadržati postojeće potencijale, standarde, mere bezbednosti, broj putnika, linije i sve ono što smo zajedno s državom uradili".

U isto vreme, predstavnici opozicionih stranaka najavili su će u četvrtak, 26. aprila, organizovati otvorenu skupštinu na kojoj će, kako kažu, od svih gradskih odbornika, imenom i prezimenom, zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. april 2018 | 13:44

    Protestima samo sebi skode nikom drugom

  • srki

    25. april 2018 | 13:15

    A šta drugo opozicija zna da radi nego da protestuje isti ti koji protestuju su za vreme njihove vladavine sve živo rasprodali dok vi otvarate fabrike to je njihova slika uništili su sve

  • Goran

    25. april 2018 | 13:17

    Ovi ljudi mislim da ni ne znaju zašto protestvuju. Pa ko će da radi na održavanju i unapređenju aerodroma?! Znaju li oni kako to funkcioniše?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA