≫ 

Izračunali smo koliko vam je novca potrebno za putarine i gorivo do Grčke (TABELE)

Gorivo je jedna od većih stavki na listi troškova, ali tu su i putarine

  • 46

U zavisnosti od toga koju vrstu goriva koristite, put do Grčke ovog leta može da vas košta od 4.800 do 7.400 dinara, a najskuplje će proći oni koji kao pogon za četvorotočkaša koriste benzin.

Od Beograda do Soluna ima 643 kilometra, a najveći broj naših turista na mora putuje automobilom. Gorivo je jedna od većih stavki na listi troškova, pa je dobro unapred znati koliko je novca potrebno za njega odvojiti na stranu.

Turistička agencija je bankrotirala - šta sada?

Prosečnu potrošnju automobila, pogotovo onih koji se voze u Srbiji, teško je odrediti, jer zavisi od mnogo faktora - od vrste motora, od toga koliko se brzo vozi, koliko ljudi je u automobilu, koliko je četvorotočkaš star, da li rade klime...

Cene su preuzete sa sajta retailserbia.com.

Koliko novca treba za benzin, Foto ilustracija: Telegraf

Prema procenama stručnjaka, količinski je potrebno najviše autogasa, ali kako je on najjeftiniji, ukupna cena je niža od ostalih vrsta goriva. U proseku je za vožnju najviše potrebno benzina.

Do Soluna ima 643 kilometra, Foto ilustracija: Telegraf

Na 643 kilometra, koliko iznosi razdaljina do Soluna, trošak za benzin iznosiće 7.400 dinara, za dizel 5.800, a za autogas 4.800 dinara.

Najjeftiniji je autogas, Foto ilustracija: Telegraf

Osim goriva, trošak na putu do grčke su i putarine. One se u Srbiji plaćaju na tri mesta: od Beograda do Niša, kod Doljevca i kod Preševa. U Makedoniji, za sada, putarina se plaća na tri mesta, za šta će biti potrebno izdvojiti ukupno pet evra.

Sve putarine od Beograda do Soluna, Foto ilustracija: Telegraf

Ono što je novina, jeste plaćanje još jedne putarine u Grčkoj, a nova naplatna rampa, koja se nalazi oko 500 metara od prelaza Evzoni, počela je sa radom u decembru prošle godine i putarina na njoj iznosi 1,8 evra.

VIDEO: U patroli sa presretačima, vozači budite obazrivi

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA