Starbaks će u Srbiji imati i natpis na ćirilici

Firma na ćirilici dobiće pet odsto popusta na sve takse

  • 6

Sva pravna i fizička lica koji su zakupci prostorija u vlasništvu grada dobiće dodatni popust od pet odsto na sve takse ukoliko istaknu naziv firme na ćirilici.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će ta odluka biti doneta na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

Haradinaj ne razume ćirilicu? Vratio izveštaj ministarstvu da ga prevede na "jezik koji razume"

Vesić je novinarima rekao da je to još jedan primer promovisanja ćirilice i uslov koji je postavljen kompaniji Starbaks.

Vesić je uslovio Starbaks ćiriličnim natpisom, Foto: Marko Jovanović

- Moj uslov prilikom pregovora sa Starbaksom je bio da natpis, pored onog na latinici, bude i na ćirilici - rekao je Vesić i dodao da ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. jun 2018 | 14:05

    Ćirilica je pismo koje je estetski neprivlačno za reklamiranje, govorim ovo kao grafički dizajner. U redu je podsticati domaće firme da koriste ćirilicu, ali starbaks koji je svetska kompanija čiji je naziv u svakoj zemlji isti.... Gde je logika.

  • Sara

    28. jun 2018 | 14:13

    Starbaks je kafe koji promoviše američki način života konzumiranja kafe na ulici - u pokretu i pravljenje selfija sa njihovom plastičnom čašom upravo zato što imaju prelep logo i natpis, samo maloumnom čoveku može pasti na pamet da traži od njih natpis na ćirilici. Nije to škola, nego inostrani kafić koji ima svoj logo i svoj stil koji ceo svet voli i ne želi promene.

  • Eureka

    28. jun 2018 | 13:57

    Onda kafe a ne kofe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA