Od 1. januara će sve biti drugačije: Korekcije plata, regulisanje zabrane zapošljavanja i to nije sve

Brnabićka je naglasila da će tako svi znati kolike će biti njihove plate i da će svi imati povećanje po platnim razredima kada budu završene reforme, a biće uveden i sistem nagrađivanja

  • 14

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen zakon o uvođenju platnih razreda i da bi taj sistem trebalo da zaživi od 1. januara sledeće godine.

Za ista zanimanja, ista plata: Od Nove godine postojaće platni razredi

Na pitanje da li će biti povećane plate prosvetnim radnicima, Brnabić je rekla da vlada sada izračunava efekte povećanja plata u javnom sektoru i ukidanje privremenog smanjenja penzija, kao i da će u fokusu ponovo biti podizanje životnog standarda zaposlenih u zdravstvu, prosveti i bezbednosnim službama i posebno vojsci.

- Platne razrede smo skoro završili u resorima i sada idemo u razgovore sa sindikatim. Mislim da ćemo do kraja godine uspeti da uđemo u skupštinu sa tim zakonom i da ćemo od 1. januara 2019. imati tu jako važnu reformu i uvesti platne razrede u upravu - kazala je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Naglasila je da će tako svi znati kolike će biti njihove plate i da će svi imati povećanje po platnim razredima kada budu završene reforme, a biće uveden i sistem nagrađivanja.

Ona je najavila da će do kraja godine vlada probati zajedno sa Ministarstvom državne uprave da reguliše i zabranu zapošljavanja.

- Mislimo da ćemo zajedno sa budžetom u skupštinu ući i sa tim preglogom. Moj predlog tom ministarstvu je, videćemo koliko je to moguće, da sve lokalne samouprave koje su ispod maksiamalnog broja zaposlenih i imaju budžet za plate, ne treba da traže dodatno bilo kakva odborenja od vladine Komisije za zapošljavanje, kako bi mogle da popune svoje kapacitete - rekla je premijerka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R line

    7. avgust 2018 | 16:13

    U Oktobru biće u Novembru, u Novembru biće u Decembru u Decembru sve me više lože meni gore biti ne može......

  • Kiza

    7. avgust 2018 | 15:59

    Jos malo necete imati kome da korigujete plate posto je sve vise dece koje begaju preko

  • Dasa

    7. avgust 2018 | 16:46

    Aaaaaa,hoće hoće...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA