EBRD odobrila Addiko banci novu liniju u iznosu od 10 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 miliona evra, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima

  • 0

Evropska banka za obnovu i razvoj naglašava da ovaj sporazum potvrđuje dosadašnju dobru saradnju sa Addiko grupom i Addiko bankom a.d. Beograd.

- Kroz kontinuiranu podršku malim i srednjih preduzećima, u periodu sprovođenja strukturnih reformi na srpskom tržištu, nastojimo da osnažimo ulogu privatnog sektora i pružimo im jasnu perspektivu razvoja, a na taj način podržavamo i ukupan ekonomski razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji - rekao je Nik Teseiman, generalni direktor za finansijske institucije u okviru EBRD.

- Nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja, što potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu. Ponosni smo na to što smo postali siguran partner u ovom zajedničkom poduhvatu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj - rekao je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

Sredstva iz pomenute kreditne linije su namenjena za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA