Niš dobio još jednu fabriku! Vučić svečano otvorio filipinski "IMI": Nova radna mesta za 1.250 radnika (FOTO)

U filipinsku fabriku za elektronske auto-komponente "Imi" na "Loznom kalemu" kraj Niške Banje, uloženo je oko 33 miliona evra

  • 68

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Nišu, prisustvovao je juče otvaranju fabrike za proizvodnju "LED"rasvete "Cumtobel", a danas je svečano otvorio fabriku automobilskih komponenti "Imi" u Niškoj Banji.

Nekima je odlazak u Njujork šoping i slikanje po hodnicima: Vučić otkrio zbog čega nije išao na Generalnu skupštinu UN

Zajedno sa predsednikom Srbije, "vrpcu" je presekao menadzment IMI-ja, a prisustvovali su i direktor kompanije IMI Žil Bernard, direktor kompanije IMI u Nišu Radoslav Georgijev, regionalni direktor za operacije u EU Erik Serž de Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti.

- Ponosan sam na činjenicu što posle dve godine, a nisam bio veliki optimista, jer je delovalo nestvarno kada smo prvobitno razgovarali, stojimo danas ovde. Nikada se neću umoriti od dolazaka u Niš i otvaranja fabrika - poručio je predsednik Vučić.

On je rekao da je danas razgovarao sa predstavnicima fabrike "IMI" koji su mu poručili da ne vole da preteruju u obećanjima, ali da uvek ispunjavaju ono što je dogovoreno.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa predstavnicima fabrike "IMI"-FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

- Odavde proizvodi idu u neke od najvećih kompanija sveta, poput "Boša" itd. Velika je odgovornost na radnicima i ljudima koji obavljaju posao ovde i želim da im kažem da zastupaju i svoje porodice, ali i svoju zemlju - rekao je predsednik.

On je naglasio da se posle povećanja trgovinske razmene sa Nemačkom, recimo, sada na redu da se to desi i sa Ruskom Federacijom i naglasio da će prilikom susreta sa predsednikom Vladimirom Putinom, svakako biti reči o tome.

- Odavno ne važi ona "što južnije to tužnije" i postoje delovi Srbije u kojima nije ni približno dobra situacija kao na jugu zemlje. To nije dobro za te krajeve, jeste za jug, a mi radimo na tome da poboljšamo situaciju. Verujemo da možemo još mnogo da uradimo, radimo više nego ikada - rekao je predsednik.

Odavno ne važi ona "što južnije to tužnije", poručio je predsednik Vučić-FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Poručio je da je važno da ljudi vide kako ovde imaju budućnost, da oni koji su otišli iz Srbije mogu da se vrate jer će imati odlične uslove za život u svojoj zemlji, a potom ukazao i na problem nataliteta.

NIŠ ZA MANJE OD 24 SATA DOBIO DVE FABRIKE, SMANJUJE SE NEZAPOSLENOST

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, rekao je da su za manje od 24 sata u njihovom gradu otvorene dve fabrike, čime se smanjuje nezaposlenost, doprinose promeni slike grada i nastoje da dovedu nove investicije u ove krajeve.

- Želim da izrazim zahvalnost predsedniku Vučiću za sve ono što čini za ovaj grad, ali i jug Srbije. Hvala i neka nam je srećna šesta fabrika koju smo otvorili u ovom delu Srbije - poručio je Bulatović.

Zajedno sa predsednikom Srbije, "vrpcu" je presekao menadzment IMI-ja-FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

INVESTICIJA VREDNA 33 MILIONA EVRA

U filipinsku fabriku za elektronske auto-komponente "Imi" na "Loznom kalemu" kraj Niške Banje, uloženo je oko 33 miliona evra.

U fabrici će biti zaposleno 1.250 radnika, a proizvodiće se elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija za svoje partnere u Evropi i svetu.

Ova kompanija posluje u sedam zemalja i trenutno zapošljava oko 14.000 radnika.

Predsednik Srbije juče je otvorio fabriku LED rasvete "Cumtobel", a u toku dana imao je i više značajnih sastanaka o razvoju ovog dela zemlje, a detalje o tome možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    29. septembar 2018 | 11:03

    I vise nego sto je obecano,sjajno

  • Milan

    29. septembar 2018 | 11:02

    Kako lepo zvuci 1250 radnika,svaka cast za vadu Srbije.

  • Jovica

    29. septembar 2018 | 10:53

    Sve vise je otvorenih fabrika u Srbiji sto je veoma dobro jer se narodu tako obezbedjuju radna mesta a samim tim smanjuje stopa nezaposlenosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA