U novembru penzije veće za pet odsto, Vučić poručuje: Uz to i jednokratna davanja to će biti za čitavu penziju više na godišnjenm nivou

- Mnogi me napadaju, jer sam tražio da se onima koji imaju penzije do 32.000 dinara, a koji imaju teži ekonomski položaj, isplati pet odsto više i da to bude stalna, a ne privremena katergorija - izjavio je predsednik Vučić

  • 26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će svi penzioneri u novembru primiti penzije uvećane za pet odsto i istovremeno najavio mogućnost dodatne jednokratne pomoći penzionerima.

Penzioneri od sledeće godine dobijaju novčanu pomoć dva puta: Evo ko na nju ima pravo i koliko će iznositi

- U novembru će svi penzioneri dobiti uvećanje penzija za pet odsto - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je izrazio uverenje da će penzioneri biti zadovoljni i zahvalio im što su verovali u državne organe, a država je, kaže, pokazala da se i najmanjom sposobnošću Srbija može da se izvuče iz bankrotstva i da bude na sigurnom i dobrom putu.

Vučić je kazao da ga mnogi napadaju, jer je insistirao i tražio da se onima koji imaju penzije do 32.000 dinara, a koji imaju teži ekonomski položaj, isplati pet odsto više i da to bude stalna, a ne privremena katergorija.

On je naveo da oko 72 odsto penzionera u Srbiji teško živi i da država želi da i oni osete rezultate reformi sprovedenih u poslednjih nekoliko godina, te da i oni budu "nešto zadovoljniji".

- Sa tim uvećanjem i jednokratnim davanjima to će biti za čitavu penziju više na godišnjenm nivou. Mislim da je to važna i lepa vest za penzionere. Moj otac će, na primer, imati za 9.000 veću penziju nego što je imao 2014.godine, a skinuli smo mu 13 ili 14 hiljada - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA