≫ 

Na Božić je prvi put pretukao Maju i pretio da će ubiti sinčića i njenu sestru: Zbog toga je danas trebalo da se sudi monstrumu

U kući ubijene Maje Đorđević smo razgovarali sa njenim zetom. Čovek je očajan, opisuje pakao koji su žena i dete prošli pored monstruma

  • 15
Ubistvo, centar za socijalni rad, Maja Đorđević, Mihajlo, Marko Nikolić Foto: Facebook/Maja Đorđević, Telegraf, Srpski telegraf

Marko Nikolić ubio je Maju Đorđević i njihivog sina Mihaila (4,5) dan uoči ročišta na kojoj je trebalo da bude presuda zbog nasilja koje je počinio nad Majom i njenom sestrom Branislavom, a koje je bilo za danas zakazano u Drugom sudu u Kataničevoj.

>>>Maja je znala šta će se desiti, i da bi zaštitila dete, pala je u dugove i svoj život jednom odlukom suda pretvorila u pakao (FOTO)

Majin zet Aleksandar Josifović priča za Telegraf.rs da Marko i Maja nikada nisu bili u braku, već da su se zabavljali, a iz te veze se rodio sin Mihailo. Tvrdi da je godinam trpela torturu, i da mu se sudi jer je počinio nasilje nad njom i njenom sestrom Branislavom na Božić sedmog januara 2013. godine.

>>> "Sve su mi ovo one smestile", gunđao je monstrum iz Rakovice dok su pored njega oživljavali dečaka: Dan posle sa policajcima koji su savladali ubicu (FOTO) (VIDEO)

- Svuda gde je mogla tražila je pomoć. Pretukao ju je na Božić, a razlog je bio taj što je njena sestra htela da organizuje večeru i pozove prijatelje. On je bio protiv toga. Hteo je da on odlučuje ovde u njihovoj kući. Pošto se Branislava pobunila polomio je flašu, i prineo Branislavi uz vrat uz pretnje da će je ubiti.

Branislava mu je rekla: Seci, odlaziš ili ti ili ja. Posle toga je Maju uveo u sobu i rekao joj da pođe sa njim inače će zaklati i nju i dete. Mihailo je imao tek 10, 11 meseci tada. Zbog toga mu se sudi i trebalo je danas da se održi ročište - priča Aleksandar.

Dva dana posle toga, Aleksandar je izvukao Maju i sina iz stana na Voždovcu, kada su se oni vratili u porodični stan u Rakovici.

- Maja i Branislava su same. Bez zaštite. Majka im je umrla 2011, a otac 2005 - kaže Aleksandar.

Foto: Telegraf

U porodici navode i da je Marku Centar za socijalni rad dozvolio da sredom viđa dete od 9 do 16 sati, ali ne u kontrolisanim nego u nekontrolisanim uslivima, iako je komisija na čelu sa Slavicom Đukić Dejanović na čelu rekla da on ima šestostruki poremećaj i da moze da ga viđa samo na dva do tri sata.

I ranije je pravio incidente u Centru za socijalni rad, a čak je i jednoj radnici auto polio kiselinom. Napao je i jednu pravnicu u Centru i za to mu se sudilo.

Portparol Drugog osnovnog suda u Beogradu Irina Kovačević potvrdila je za Tanjug da je Nikoliću danas trebalo da počne suđenje zbog nasilja koje je izvršio nad ubijenom ženom. Ona je precizirala da je za danas bio zakazan glavni pretres po optužnom predlogu tužilaštva iz marta ove godine.

- Početak suđenja je prethodno odložen u maju za danas, na zahtev Nikolića, jer je hteo da angažuje branioca. Optužnim predlogom tužilaštva, Nikolić se tereti za produženo krivično delo nasilje u porodici. On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenja i prometa eksplozivnih materija - rekla je Kovačević.

Foto: Telegraf

Prema njenim rečima, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovonim sudom u Beogradu u kojem je Nikolić podneo krivičnu prijavu protiv svoje žrtve Maje Ðorđević zbog krivičnog dela oduzimanje deteta.

Tom prijavom on je teretio suprugu za nepostupanje po privremenoj meri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa detotom. Održano je jedno suđenje na kojem su oboje dali iskaz, a sledeće je bilo određeno za 25. septembar jer je sudija tražio izveštaj Centra za socijalni rad o postupanju.

Foto: Telegraf

Kovačević je, takođe, ukazala da je u njihovom slučaju na snazi bila privremena mera Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, potvrđena rešenjem višeg suda od 13. oktobra 2015, po kojoj otac svake srede od 8:30 preuzima dete iz obraništa "Kanarinac" i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici.

Inače, privremenom merom iz 2015. promenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima.

Nikolić će sutra biti saslušan Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Daljinac baner

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA