Hostesa sa Zakintosa dala DVA ISKAZA: Devojka od koje zavisi sudbina srpskih mladića ima dve verzije događaja?

Njena dva iskaza, koja je u prisustvu prevodioca dala grčkoj policiji, ne poklapaju se

  • 32

Hostesa Danica V. (26) iz bara "Barkod" na Zakontosu, gde je započela tuča u kojoj je ubijen američki turista iz Teksasa Bakari Henderson (22), u dva navrata policiji je dala oprečne izjave o incidentu.

Ovako izgleda hostesa zbog koje je počela tuča u kojoj je Amerikanac izgubio život na Zakintosu (FOTO)

Danicu su mediji u Grčkoj prozvali fam fatal, jer su, kako pišu portali u ovoj državi, incident i tuča u kojoj je brutalno na smrt prebijen Amerikanac, počeli uparvo zbog nje, piše Blic.

Iako se očekivalo da će ona svojim svedočenjem rasvetlili okolnosti incidenta i tuče, njena dva iskaza, koja je u prisustvu prevodioca dala grčkoj policiji, ne poklapaju se.

U prvoj izjavi, datoj neposredno posle smrti Hendersona, Danica je tvrdila da se ne seća ili da ne može da prepozna osobe koje su učestvovale u tragediji. Međutim, u drugom dopunskom iskazu, govorila je o selfiju koji je pravila u društvu Amerikanaca, čijih se imena ne seća.

Foto: Profimedia/Alamy, Tanjug/AP

Taj njen postupak izazvao je gnev srpskih državljana koji su bili u istom baru i koji su, navodno, uputili rasističke komentare na račun tamnoputog mladića u njenom društvu. Nakon toga, Srbin je, ispričala je Danica, ošamario Amerikanca, koji mu je uzvratio i udario ga bocom piva u glavu.

Prema njenoj tvrdnji, iz bara je izašla sa trojicom Amerikanaca. Ubrzo je videla da Amerkanac trči, a da ga juri nekoliko momaka.

Printskrin: Youtube/Proto Thema

- Na ulici sam videla mladića koji je prethodno bio sa mnom u društvu. Bio je bez svesti i krv je tekla iz njegovih očiju. Jedan Amerikanac je stajao pored njega i pokušavao da mu pomogne. Želim da dodam da nisam videla tuču - ispričala je Danica grčkoj policiji.

Priantskrin: Youtube/24Video News

Zbog prebijanja nasmrt Bakarija Hendersona, u pritvoru u Grčkoj su petorica državljana Srbije, dok su dvojica posle plaćanja kaucije od 5.000 evra puštena i vratila su se kući. Pored njih, u pritvoru su i jedan britanski i jedan grčki državljanin, radnici bara u kom je incident izbio. Trojica osumnjičenih, mlađi punoletnici, smešteni su u zatvor za maloletnike blizu Atine. Suđenje onima koji budu optuženi biće u Partasu, piše Blic.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA