Drama na grčkoj plaži: Prvo se čula eksplozija, pa je počeo požar, a onda je cela srpska porodica zapomagala (FOTO) (VIDEO)

Plamen se ubrzo proširio na nisko rastinje pored prikolice, pa je postojala mogućnost da dođe do još veće nesreće

  • 0

Petoro članova porodice iz Srbije povređeno je juče na plaži u Sitoniji u Grčkoj, preneo je lokalni portal "Halkidiki njuz".

Nesreća na Halkidikiju: Srbi povređeni u eksploziji plinske boce, ima i dece (FOTO) (VIDEO)

Nesreća se dogodila na plaži Kavuorotripes, kada je eksplodirala plinska boca u prikolici porodice koja je kampovala kraj mora.

Kako su preneli tamošnji mediji, u delu plaže koji je predviđen za kampovanje prvo je odjeknula eksplozija, da bi ubrzo potom vatra počela da izbija iz prikolice.

Plamen se ubrzo proširio na nisko rastinje pored prikolice, pa je postojala mogućnost da dođe do još veće nesreće, piše Blic.

Do dolaska vatrogasaca iz Neos Marmarasa intervenisali su i ugostitelji sa protivpožarnim aparatima i tako sprečili širinje plamena.

- Prisutne na plaži je uznemirila jaka eksplozija i u prvi mah nisu znali šta se dogodilo, sve dok nisu ugledali plamen. Na svu sreću, mnogi od njih su bili prisebni pa su brzo odreagovali. Prava je sreća da se plamen nije raširio, budući da seu blizini tog dela plaže nalazi dosta niskog rastinja - pišu lokalni mediji.

Prema informacijama sa sajta "Halkidiki njuz", otac i dvoje dece zadobili su višestruke opekotine, dok majka i jedno dete imaju lakše povrede.

Lokalni mediji prenose i da je hitna pomoć muškarca prevezla u obližnji Sarti, ali da je zbog težine povreda muškarac ubrzo prebačen helikopterom u obližnju bolnicu u Solunu.

U Konzulatu Srbije u Solunu su potvrdili da je u incidentu povređena porodica iz Srbije, ali nisu mogli da preciziraju o kojem stepenu povreda se radi.

- Nakon incidenta na plaži, naši državljani, među kojima ima i dece, transportovani su u bolnicu u Solunu i generalni konzul Siniša Pavić ih je sinoć obišao. Tom prilikom razgovarao je sa roditeljima i iako će više informacija o njihovom zdravstvenom stanju biti poznato u narednom periodu. Bolničke prognoze ukazuju na to da će oporavak i dece i odraslih biti brz i da će uskoro moći da se vrate u Srbiju - poručeno je u konzulatu za Blic.

Policija je na licu mesta obavila preliminarnu istragu, a očekuje se da više detalja o samom incidentu bude poznato narednih dana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA