Beograđanka podnela krivičnu prijavu protiv supruga (65): Terao je da svakodnevno imaju seks

Beograđanka prijavila svog supruga P. P. (65) za polno uznemiravanje jer je zahtevao od nje da svakodnevno imaju seks, da mu redovno kuva, pere, pegla, a za ovo delo bi mogao da završi u zartvoru na 6 meseci

  • 57

Protiv Beograđanina P.P. (65) supruga je podnela krivičnu prijavu jer je od nje tražio da svakodnevno imaju seks!  Navalentni muž, kome će se suditi za krivično delo polno uznemiravanje uvedeno pre dva meseca, mogao bi da završi i do 6 meseci u zatvoru.

Od 1. juna su startovale drakonske kazne za ova dela: Među njima je i pričanje masnih viceva na poslu

Ovo je jedna od 2.430 prijava koje su samo u junu podnete za nova krivična dela proganjanje i polno uznemiravanje. Mnoge od tih prijava dovele su do pomalo bizarne situacije da se ljudima sudi i za malo napadnije udvaranje. Stručnjaci kažu da će i pored dobrih strana ovog zakona, biti i zloupotreba.

Slučaj navalentnog supruga je možda i najbizarniji dosad, a dobiće epilog nakon njegovog saslušanja  u avgustu.

- Muškarca P.P. (65) je prijavila nešto mlađa supruga jer je insistirao da imaju seks svakog dana, a zbog mira u kući žena je morala da izdrži njegove "napade". Takođe njen suprug, čovek malo težeg karaktera, ljutio se ako mu supruga ne sprema omiljena jela, ako nije odeća ispeglana, kuća pospremljena.

- Žena više nije mogla to da izdrži, pa kada je čula da su uvedena nova krivična dela, odlučila je da ga prijavi - rekao je izvor iz istrage.

Foto: Profimedia/imageBROKER

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nalaže da odmah po prijavi policija izađe na teren i sprovede potrebne mere. Ovaj slučaj je specifičan, ali nekada u najbezazlenijim porodičnim situacijama dođe do kobnog epiloga.

Advokat Ljubiša Živadinović je objasnio da u ovom slučaju ima prostora za krivično delo, ali je potreban dodatni oprez jer se nalazi na samoj granici zloupotrebe zakona.

- Dobar deo ovog zakona je što je nasilnicima odzvonilo i što će žene u našem društvu biti bezbednije. Međutim, loša strana su upravo ove situacije, kada dolazi do shvatanja "zdravo za gotovo", kao što je uradila ova domaćica. Dojadilo joj da kuva i pere, da ima odnose sa svojim suprugom i rešila je da ga prijavi umesto da se razvede. Nadležni moraju biti veoma oprezni u primeni ovog zakona - smatra bivši policijski ekspert Marko Nicović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA