Sahranjen Marko koji je ubijen ispred kafane u Nišu: Osumnjičeni za ubistvo na saslušanju se branio ćutanjem

Dosadašnjom istragom nesumnjivo je utvrđeno da su se Dalibor i Marko potukli zbog devojke D.Ž. koja se najpre zabavljala sa jednim, a zatim sa drugim

  • 1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Nešiću (37) zbog sumnje da je u naselju Gabrovačka reka u noći između 5. i 6. avgusta ubio Marka Stamenkovića (33).

Uzrok krvavog obračuna ispred kafane u Nišu - devojka! Povadili noževe zbog ljubomore, sve se završilo ubistvom

Pritvoreni su i Markovi prijatelji M.M. (30), B.M. (23) i M.S. (31) koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom.

Prvoosumnjičenom je pritvor određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti delo, uznemirenja javnosti i činjenice da je za delo za koje se sumnjiči, zaprećena kazna zatvora preko deset godina.

Foto: Google Street View, Telegraf

M.M., B.M. su pritvoreni takođe da bi se sprečio uticaj na svedoke a M.S. je osim zbog ove okolnosti, pritvor određen i zbog sprečavanja ponavljanja dela – precizirala je Iva Popović, portparol Višeg suda u Nišu.

Kako saznajemo, na saslušanju pred tužilaštvom Dalibor Nešić se branio ćutanjem.

- On je neposredno nakon hapšenja izneo odbranu, tvrdio je da nije imao nameru da ubije Stamenkovića već da je mahao nožem u nameri da se odbrani. Bio je veoma potrešen, čak je i zaplakao. Međutim, na saslušanju kod tužioca nije izneo odbranu – kažu naši sagovornici iz istrage.

Foto: Telegraf

Ostala trojica osumnjičenih su negirala delo koje im se stavlja na teret.

Dosadašnjom istragom nesumnjivo je utvrđeno da su se Dalibor i Marko potukli zbog devojke D.Ž. koja se najpre zabavljala sa jednim, a zatim sa drugim.

Kobne večeri Marko je pozvao telefonom D.Ž. koja je bila u društvu sa Daliborom, pa je on njenom bivšem uputio uvrede.

Foto: Telegraf

Marko je sa trojicom prijatelja došao do ulice u kojoj živi D.Ž. gde su se potukli a zatim potegli noževe pa je Marko ubijen a Dalibor je ranjen.

Da je ljubav bila jabuka razdora između dvojice momaka pokazuju informacije sa njihovih FB profila. Na listi Markovih prijatelja, iako se u medjuvremenu oženio i dobio dvoje dece, ostala je D.Ž.

Na Daliborovom profilu je navedeno da je sa D. Ž. u vezi od 28. aprila ove godine. I na njenom i na Daliborovom profilu su brojne zajedničke fotografije sa komentarima da se osećaju "voljeno“.

Foto: Telegraf

Nešić i ostala trojica osumnjičenih su nakon saslušanja prebačena u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu.

Daliboru je tokom saslušanja pozlilo pa je intervenisala Hitna pomoć, a na zdravstvene probleme u vidu stezanja u grudima žalio se i kada je stigao u pritvor.

Zbog toga ga je Hitna pomoć u ponedeljak u večernjim satima prebacila do Kliničkog centra, ali je nakon ukazane lekarske pomoći vraćen u KPZ.

Marko Stamenković je danas sahranjen na groblju u Brzom Brodu. Na mestu njegove pogibije ostavljen je buket sa cvećem i smrtovnica.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antap

    9. avgust 2017 | 09:18

    Jadno dete. Nadam se da nije povukao gene na takvog oca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA