Kobna noć u Svrljigu: Fatalna Lidija dovela razbojnike u kuću čoveka s kojim se viđala, odbija da prizna ko ga je ubio (FOTO)

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za teško ubistvo pomaganjem protiv Lidije Stejković (46) iz Svrljiga

  • 1
Lidija Stejković iz Svrljiga optužena za ubistvo,  Momčilo Simonović  (59) u selo Galibabinac Foto: Telegraf

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za teško ubistvo pomaganjem protiv Lidije Stejković (46) iz Svrljiga, kojom je tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u kuću Momčila Simonovića (59), u selu Galibabinac, dovela razbojnike koji su ga opljačkali i usmrtili.

DETALJI UBISTVA U SVRLJIGU: Ubijeni Momčilo imao tajnu vezu, ljubavnica sumnjiva

Detalji svirepog ubistva kod Niša: Nesrećni Momčilo je sam otvorio vrata monstrumu (FOTO)

Iako je ona najpre sumnjičena da je ubila Momčila, istraga je pokazala da to nije mogla sama da učini, već da je imala saučesnike, pa je optužena za pomaganje.

Nesrećnog čoveka pljačkaši su tukli do smrti, a u njegovom premlaćivanju, kako se navodi u optužnici, učestvovala je i Lidija. I pored čvrstih dokaza, ona i dalje negira delo i odbija da oda ubice čoveka sa kojim je bila u ljubavnoj vezi.

Okrivljena se tereti da je u uračunljivom stanju sa umišljajem pomogla za sada NN licima u lišenju života i izvršenju razbojništva nad oštećenim, tako što im je, znajući da on poseduje novac i druge vredne stvari, zloupotrebom dugogodišnjeg odnosa prijateljstva i poverenja omogućila nesmetan ulazak u njegovu kuću.

Foto: Telegraf

Na to ukazuje to što brava nije bila obijena, a ključ je zatečen sa unutrašnje strane vrata. Razbojnici su izvršili premetačinu, a oštećenog su tukli rukama i nogama, davili ga oslanjajući se na njegov grudni koš, a kada je izgubio svest, vezali su mu ruke kanapom, pertlama i kablom, a zatim mu ih privezali za nogu. Naneli su mu povrede u vidu preloma baze lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom štitne hrskavice, naprslinu kičmenog stuba u nivou vratnog dela kičme, obostrani prelom rebara i višestruki prelom nosnih kostiju – navodi se u optužnici.

Kako dalje objašnjava tužilaštvo, razbojnici su nakon smrti obavili žrtvi oko vrata peškir i košulju, a Lidija je Momčila tada šutnula u glavu. Njeno učešće u premlaćivanju dokazano je krvavom mrljom na nogavici farmerica koje je nosila. Takođe, njeno prisustvo na mestu zločina potvrdila je i DNK analiza pronađenih bioloških tragova.

Foto: Telegraf

Lidija je uhapšena deset dana nakon ubistva, a u njenu krivicu bili su uvereni i meštani i Momčilova rodbina s obzirom na to da su je stalno viđali kod njega, pa su verovali i da su u ljubavnoj vezi.

S obzirom na to da Krivični zakonik predviđa da se za pomaganje u krivičnom delu izriče kazna propisana za to delo ili ublažena, sud će imati mogućnosti da joj izrekne i maksimalnu od 40 godina zatvora.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA