≫ 

IZGORELO SVE DO TEMELJA: Tužne fotke fabrike u Jagodini, šteta je nesaglediva

Šteta je nastala na objektu, proizvodnim mašinama, gotovoj robi i reprodukcijskim materijalima, a srušilo se i oko 150 metara krova

  • 6

Požar koji je zahvatio kinesku Fabriku plastičnih papuča u Jagodini, izazvao je veliku štetu na objektu, proizvodnim mašinama, gotovoj robi i reprodukcijskim materijalima, a srušilo se i oko 150 metara krova.

Lokalizovan požar u fabrici u Jagodini: Gusti dim prekrio grad, dok miris izgorele plastike štipa oči i grebe grlo (FOTO)

- Površina koja je zahvaćena požarom je oko 400 kvadratnih metara a gorele su proizvodne mašine, magazin sa gotovim proizvodima i repromaterijalom, obrušilo se oko 150 kvadratnih metara krovne konstrukcije - izjavio je komadant Vatrogasno spasilačke brogade u Jagodini Saša Ignjatović.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Morali smo da interevenišemo i građevinskim mašinama, da bi došli do nekih delova u zgradi koji su goreli, dodao je on.

Zbog izuzetno visoke temperature i velike zadimljenosti bilo je otežano gašenje a postojala je i velika opasnost za vatrogasce prilikom gašenja požara.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Na sreću nema povređenih među vatrogascima.

Požar je lokalizovan juče popodne, "dogašivanje traje, zbog velike količine materijala koji gori ispod obrušenog dela zgrade i dežurstvo vatrogasace će trajati, dokle bude trebalo", rekao je Ignjatović.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Ignjatović je podsetio da su vatrogasci dojavu o požaru dobili juče oko 13,45 sati, da je požar izbio u objektu bivše Trgovačke kompanije "Morava" koji je sada u zakupu kineskog biznismena i zove se Privredno društvo "Lianh" koje proizvodi plastičnu obuću.

Na intervenciju su bila 22 vatrogasca sa deset vozila, a pored vatrogasaca iz Jagodine, gasili su i vatrogasci iz Chuprije, Paraćina i Rekovca.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Uzrok će utvrditi nadlažene službe, nakon uviđaja, ali šteta je velika, ocenio je Ignjatović.

Kineska fabrika je otvorena 19.marta, na 1.000 kvadratnih metara, objekta bivše "Morave" i u njoj je zaposleno 20 radnika, koji su trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karamba

    17. avgust 2017 | 10:02

    Kako je fabrika za proizvodnju i preradu ovakvog proizvoda dobila upotrebnu dozvolu bez protiv pozarnog sistema

  • Sasa vukicevic

    17. avgust 2017 | 09:59

    Obice nam se u glavu nasa pamet

  • Beli

    17. avgust 2017 | 14:58

    Za ovakvu vrstu proizvodnje zna se koje mere p.p zastite moraju da budu ispostovane.Zato HAPSITE sta da je bilo ljudskih zrtava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA