Knjižio fiktivne račune, uzeo 30 miliona: U Americi bi ovaj Srbin zbog utaje poreza prošao golgotu!

Sumnja se da je četrdesetdvogodišnji muškarac knjižio fiktivne račune sedam beogradskih preduzeća za robu koja nije isporučena preduzeću "BS KOMERC PLUS"

  • 5

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Sektorom poreske policije Odsek u Užicu podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica privrednog društva "BS KOMERC PLUS" doo iz Arilja, zbog sumnje da je utajio porez.

Robert iz Novog Sada je apsolutni rekorder: Kupio 400 propalih firmi, a odao ga je jedan očigledan detalj

Sumnja se da je četrdesetdvogodišnji muškarac u nameri izbegavanja plaćanja poreza na dodatu vrednost tokom 2016. i 2017. godine knjižio fiktivne račune sedam beogradskih preduzeća za robu koja nije isporučena preduzeću "BS KOMERC PLUS", a koji su iznosili 30.148.812 dinara.

Osumnjičeni je u poreskim prijavama umanjio svoju poresku obavezu po osnovu tih računa, iskoristivši prethodni porez u ukupnom iznosu od 4.991.202 dinara, za koliko je oštetio budžet Republike Srbije.

Krivična prijava je podneta i protiv sedam odgovornih lica privrednih društava iz Beograda, zbog sumnje da su utajili porez, navodi se u saopštenju MUP.

O događaju je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QoP

    1. septembar 2017 | 15:05

    Kad smo vec kod pereza..kazni itd.. Sta je sa Pazarom? Gde se 99% placa sve u € a skoro nigde se ne izdaje fiskalni?????

  • jovana

    1. septembar 2017 | 14:51

    U Americi ovo nebi morao da radi imao bi od cega da zivi

  • zoki nis

    1. septembar 2017 | 22:32

    Stvarno, jel tamo ne postoje sudovi, policija i zatvori?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA