Glumica koja je satarom ubila majku i babu ide na lečenje od alkoholizma! A evo koliku kaznu će dobiti

Superveštačenje je obavljeno jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni u pogledu stepena uračunljivosti Viktorovićke

  • 7

Završne reči na suđenju Teodori Viktorović (40) optuženoj za ubistvo majke i babe u porodičnom stanu na Vračaru u martu 2015. godine zakazane su za 19. oktobar, pošto je danas okončan dokazni postupak sveodčenjem stručanjaka koji su obavili psihijatrijsko superveštačenje Viktorovićke.

Neverovatan obrt u slučaju glumice koja je satarom ubila majku i baku: Zbog ovoga možda neće robijati!

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Viktorovićeva se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem.

Nalaz sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje Viktorovićeve, kaže da je ona u trenutku ubistva delovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola koji su joj remetili kontrolu kritičkog mišljenja i ponašanja.

Detaljno ukazujući na njenu zavisnost od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, što se dovodi u uzročno-posledičnu vezu sa dvostrukim ubistvom koje je počinila, veštaci su dali mišljenje da Viktorovićki treba da se izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

Superveštačenje je obavljeno jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni u pogledu stepena uračunljivosti Viktorovićke, koja se tokom suđenja branila da nije bila svesna šta čini.

Foto: Marko Todorović, Facebook/TEODORAVIKTOROVI

Prema Krivičnom zakoniku Srbije ova mera bezbednosti se može izreći ako je učiniocu krivičnog dela "izrečena kazna, uslovna osuda, sudska opomena ili je ucinilac oslobođen od kazne".

U slučaju kazne zatvora, zakon navodi da se vreme provedeno u ustanovi za lečenje od alkolizma, uračunava u kaznu zatvora.

Viktorović je optužena da je u martu 2015. godine satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Foto: Facebook/TEODORAVIKTOROVI

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala čak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. 

Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

Foto: Facebook/TEODORAVIKTOROVI, Printskrin: Bolji život

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA