Mala Jana je prvo ostala bez majke, a sada joj je otac u zatvoru. Dete može da pokupi ozbiljne traume za ceo život

- Momentalno sam spremna da prihvatim to dete i gajim ga kao svoje - otkriva tetka ubijene pevačice, Ljubica Manojlović

  • 6
Jana, ćerka ubijene Jelene Krsmanović Marjanović

Foto: Milena Đorđević

Za starateljstku zaštitu nad malom Janom (6), ćerkom ubijene pevačice Jelene Marjanović i Zorana Marjanovića koji se sumnjiči da je izvršio taj brutalni zločin od 2. aprila 2016. godine u Borči, zainteresovano je nekoliko rođaka - Jelenina sestra od tetke Teodora Krsmanović, ali i Jelenina tetka Ljubica Manojlović.

Otkriveno šta je mala Jana rekla socijalnim radnicima nakon hapšenja Zorana Marjanovića

Socijalni radnici uzimaju malu Janu od Marjanovića? (FOTO)

Kako je ispričala za Informer, ona je spremna da odmah preuzme brigu o maloj Jani ukoliko joj Centar za socijalni rad to dozvoli.

Ona kaže da će to učiniti ako bude procenjeno da Jana ne može da ostane kod Marjanovića i dodaje da će se na sve načine boriti da devojčica ni slučajno ne ode u hraniteljsku porodicu.

- Šokirala sam se kad sam čula za tu opciju. Odmah da vam kažem da to ne dolazi u obzir. U slučaju da Centar za soocijalni rad odluči da Jana ne može da živi kod Marjanovića, brigu o njoj ćemo preuzeti mi, Jelenina porodica. Momentalno sam spremna da prihvatim to dete i gajim ga kao svoje. Jelena je imala svoje tetke i sestre i svako od nas je spreman da njenu Janu prihvati i izvede je na pravi put.

Foto: Telegraf

- Što se mene tiče, već sutra mogu da dođem po nju ako treba. Sve što imaju moji unuci i moja deca imala bi i Jana i nikada ni u čemu ne bi oskudevala. Mi svi to dete mnogo volimo i nikada nećemo dozvoliti da se oseti kao da je sama na ovom svetu ili da odrasta kod nekih nepoznatih ljudi - tvrdi tetka svirepo ubijene pevačice.

Iz Centra su rekli da su posetili dom porodice Marjanović kako bi procenili situaciju u kojoj devojčica živi.

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

- Naša je obaveza da štitimo interese svakog deteta, tako da ćemo i u ovom konkretnom slučaju u saradnji sa policijom i drugim institucijama preuzeti adekvatne mere u skladu sa zakonom. Takođe, ne možemo iznositi podatke o toku starateljske zaštite, jer to nije zakonom dozvoljeno i može imati posledice po sadašnji i budući psihofizički razvoj deteta koje je duboko traumatizovano - rekli su iz Centra.

Oni podsećaju da se u odustvu oba roditelja deca stavljaju pod starateljsku zaštitu.

- U velikom broju slučajeva brigu o deci preuzimaju neko od srodnika (ujaci, tetke, stričevi, babe i dede), koji žele i koji su podobni  da obavljaju tu ulogu - objašnjavaju oni za Informer i naglašavaju da se u suprotnom, mališani smeštaju u hraniteljske porodice ili u ustanovu socijalne zaštite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. septembar 2017 | 09:51

    Jadno dete

  • Lilo

    19. septembar 2017 | 09:59

    Jadna onako slatka djevojcica

  • nekoizmase

    19. septembar 2017 | 11:11

    Ne daj Boze niti jednom djetetu ovo sto je snaslo ovu slatku curicu.Bog nek joj pomogne da konacno ima mirno djetinjstvo uz maminu porodicu.suze mi idu kad god vidim neki clanak o njoj, preteska sudbina malenog bica koje jos nije svjesno zivota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA