IVAN JE HEROJ! On je hrabri policajac koji je savladao bombaša i sprečio haos u Temerinu

Incident se dogodio u nedelju u Temerinu

  • 6

Identitet policajca koji je u nedelju po podne u civilu razoružao muškarca B.Š. koji je na autobuskoj stanici u Temerinu u rukama držao ručnu bombu, otkriven je: reč je o Ivanu Emberu (38).

Muškarac (45) iz Žitišta uhapšen naoružan do zuba: Šetao s bombom u ruci i dva noža!

On je, vraćajući se iz posete majci Dragici, u društvu sedmogodišnje ćerke, naleteo na naoružanog čoveka, a potom ga sprečio da sa kašikarom uđe u autobus pun putnika.

Srećom, sve se završilo dobro, a bombaš, za koga se kasnije ispostavilo da je B.Š. (45) sa područja Žitišta, je priveden.

- Prijatelj Marko Zečević me pozvao i rekao da je ispred zgrade u kojoj živim napoznati čovek sa "kašikarom" u ruci. Kolima sam krenuo u tom pravcu, a drugar me je usput obaveštavao o kretanju naoružanog muškarca, koji se uputio prema autobuskoj stanici. Još u kolima sam zvao kolege u stanici i rekao da krenu - prepričava hrabri policajac Ivan početak drame, dodajući da mu je kroz glavu prošlo da se tu uvek igra mnogo dece.

Uspeo je ovaj saobraćajac, koji je policijsku uniformu obukao 1998. godine, da stigne i pretekne autobus. Tako se zaustavio da vozilo gradskog prevoznika nije moglo da uđe u stanicu.

- Istrčao sam iz kola i s leđa prišao bombašu, upozoravajući ga da stane. On je nastavio da hoda prema autobusu. Uspeo sam da uhvatim njegovu ruku u kojoj je bila bomba, a krajičkom oka video sam da nije izvadio osigurač i tada mi je laknulo - ispričao je Ivan.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA