Policija razotkriva filmsku pljačku u Boru: Falsifikator imao pomagača iznutra, sve odrađeno kao u američkim filmovima

Falsifikovane novčanice su bile odlično napravljene, ali su, najverovatnije zbog prese, sve imale isti serijski broj, na osnovu čega je D. J. i otkriven

  • 3

D. J. (51), referent u Poštanskoj štedionici u Boru, koji je u deviznu blagajnu stavljao lažne evre, pa ih davao klijentima, a prave novčanice zadržavao za sebe, najmanje godinu dana je radio taj posao. Ni u jednom trenutku ga nije primetio niko od kolega, a ove krivične radnje nisu zabeležile ni kamere kojima je opasana cela banka.

FILMSKA KRAĐA U BORU: Klijentima uvaljivao lažne evre, a za sebe zadržavao prave. Jedna žena ga je raskrinkala na klasičnu foru

Policija zato sumnja da je D. J. imao pomagače u samoj banci, zbog čega se obavlja opsežna istraga.

Nezvanično, D. J. je od čoveka iz Beograda, poznatog policiji, kako se sumnja, po ceni od 2.500 evra kupovao 10.000 falsifikovanih eura, koje je potom stavljao u deviznu blagajnu.

Falsifikovane novčanice su bile odlično napravljene, ali su, najverovatnije zbog prese, sve imale isti serijski broj, na osnovu čega je D. J. i otkriven. Referentu je podneta prijava zbog falsifikoivanja i pronevere i određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

Daljinac

(R.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ronaldo

    6. oktobar 2017 | 21:32

    Svaka cast majstore,

  • Danim

    6. oktobar 2017 | 23:47

    Zaista nije raalno, da je moguće da je ovo radio godinu dana a da nije imao pomagaca iz unutra ili da neko iz glavne uprave nije bio obavešten na vreme. Cela priča ne pije vodu čak je i on prilikom privođenja odmah izjavio kako je sve sam radio to u policijskom prevodu uglavnom znači "da imao sam pomagača". A što se tiče Poštanske štedionice tamo je baš raspad sistema koliko sam informisan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA