≫ 

Čarapa pronađena na nasipu otkriva pravi motiv ubistva Jelene Marjanović: Neoboriv dokaz da je telo naknadno bačeno u kanal

Forenzičari tvrde da je pevačica "Granda" nasmrt pretučena na drugom mestu, a zatim je i sasvim verovatno presvlačena posle smrti

  • 58
Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Jelena Marjanović (33) definitivno nije ubijena u kanalu na nasipu u Borči 2. aprila prošle godine, već je njeno mrtvo telo tamo doneto i bačeno, pokazuje najnovija forenzička rekonstrukcija ubistva.

Zoranu Marjanoviću produžen pritvor za još 30 dana

Ovu rekonstrukciju izvela je grupa najboljih srpskih forenzičara. Očekuje se da rezultati ove rekonstrukcije uskoro budu i objavljeni.

Nema krvi

Na zaključak da Jelena nije ubijena tamo gde je nađena mrtva upućuje činjenica da su joj obe čarape i donji deo trenerke bili skoro potpuno čisti, što bi u slučaju da je ubijena na nasipu bilo potpuno nemoguće s obzirom na izrazito blatnjav i muljevit teren gde je njeno telo nađeno.

Foto: Telegraf

Takođe, na okonvratniku majice koju je mrtva Jelena imala na sebi nije bio većih tragova krvi i pored toga što je zadobila brojne udarce u glavu.

Iako je patalog dr Zoran Stanković u svom veštačenju izneo mišljenje da je pevačica ubijena u blizini kanala u naselju Crvenka, forenzičari koji od početka rade na ovom slučaju tu verziju odlučno odbacuju.

Oni tvrde da je pevačica "Granda" nasmrt pretučena na drugom mestu, a zatim je i sasvim verovatno presvlačena posle smrti, piše Informer.

Foto: Telegraf

- Na nasipu pored kanala pronađena je jedna Jelenina patika, što je opštepoznata stvar. Ako se ona, dakle, borila sa napadačem u neposrednoj blizini, onda je sigurno morala da zgazi čarapom u blato, jer se radi o muljevitom terenu.

Međutim, kada je njeno telo izvučeno iz kanala, upadljivo je bilo to što su joj obe čarape bile čiste. Blato nikako nije moglo da se spere u stajaćoj i blatnjavoj vodi u koju je bačena.

I donji deo trenerke je takođe bio čist, bez ikakvih većih tragova blata. Osim toga, na okovratniku njene majice uočena je tek poneka kap krvi, a glava joj je bila potpuno smrskana od udaraca. Kako je to moguće? Jedino objašnjenje je da ju je neko posle ubistva presvukao i doneo u horizontalnom položaju, umotanu u neku prostirku i tu bacio. Najverovatnije uz pomoć još dve osobe - otkriva sagovornik Informera.

Pritnskrin: B92

Izvor iz istrage je tvrdio da je Jelena i mrtva krvarila, pa je njena majica prilikom transporta sa mesta zločina do Instituta za sudsku medicinu bila potpuno natopljena krvlju.

- Ako je toliko iskrvarila mrtva, koliko je tek onda krvarila dok je bila živa, a zna se da joj je majica pre transporta bila maltene bez tragova krvi? To definitivno znači da je ubijena u ležećem položaju i u istom položaju bačena u vodu. Čim je izvučena iz kanala, krv je nastavila da lije. I još jedan detalj je vrlo bitan. Naime, na njenom licu pronađeni su tragovi sasušene krvi koji takođe nikako nisu mogli da nastanu u vodi - zaključiju izvor iz istrage.

Počinju prva svedočenja

Za sada je zvanično u vezi sa ubistvom pevačice "Granda" uhapšen samo njen suprug Zoran Marjanović (39), koji je u pritvoru od 15. septembra.

Foto: Telegraf

U višem tužilaštvu u Beogradu od ponedeljka kreću prva saslušanja svedoka u istrazi protiv Marjanovića. Tog dana bi trebalo da svedoče Zoranov otac i brat, Vladimir i Miloš, kao i Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica.

Iz njihovih iskaza, kao i još petoro svedoka, očekuje se možda neki novi detalj koji bi mogao da opredeli dalji tok istrage.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matematicar

    14. oktobar 2017 | 11:51

    Jelena je ubijena u drugoj odeći, pa je presvučena kako bi se insceniralo da je navodno imala na sebi trenerku prilikom ubistva, jer je navodnao tada trčala. A možda je imala na sebi neku haljinu kada je stradala jadnica...

  • nervni slalom

    14. oktobar 2017 | 11:42

    Jel kuća oprana varikinom? Jeste! Ko još čisti po kući i to jakim hemijskim sredstvom dok je član porodice nestao??? Svi ukućani u pritvor dok se neko ne izlane i ćao!

  • Cure

    14. oktobar 2017 | 10:31

    U kuci gde drugo..posle oparana cela varkinom suvisno je vise bilo sta reci..sve je jasno kao dan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA