≫ 

Knele je igrao rulet sa pištoljem na stolu: Neprestano je ponavljao OVIH PET REČI, i uvek dobijao

Kuglica je pala na drugi broj. Knele je uzeo, stavio na 17 i rekao momku da ga isplati

  • 47
Knele, rulet Foto-ilustracija: pixabay.com, Vidimo se u čitulji

Upamćen kao "žestok" momak sa voždovačkog asfalta 90-ih, Aleksandar Knežević Knele (21) ostao je zapamćen kao začetnik specifične mode (dizelaši), kao kockar koji ne voli da gubi, vatreni delija, popularan u svom miljeu, tražeći uzora u Giški.

Kako je Knele odbranio devojku od manijaka: Naučio ga je da leti, ali sa 2. sprata zgrade, kroz prozor

Međutim, jedna urbana legenda posebno se prepričava.

- Naime, jedna od omiljenih pesama Aleksandra Kneževića Kneleta bila je "Kockar" od Mileta Kitića. Jedne noći Knele je ušao u kazino čiji je vlasnik bio Zoran Kovačević Koča (bivši bokser i vlasnik lanca kladionica i kockarnica ubijen 1998. godine). Seo je za rulet, izvadio pištolj i stavio ga na sto. Uložio je mnogo novca i rekao momku koji je radio na ruletu da sve stavi na broj 17.

Kuglica je pala na drugi broj. Knele je  uzeo rukom kuglicu, stavio je na 17 i rekao momku da ga isplati.

Istu stvar je ponovio nekoliko puta tako što je stavljao sam kuglicu na 17 i vodio se onom izrekom: "Sam si kovač svoje sreće."

Foto: pixabay.com

Kad je mislio da je uzeo dovoljno novca, ustao je, uzeo vreće sa parama, ali pre nego što je izašao iz kockarnice, ostavio je jednu punu vreću momku koji je radio na ruletu. Ovaj je prvo odbio, ali kada mu je Knele rekao: "Nemoj to da radiš, vređa me, bio si dobar", momak je uzeo novac.

Takav karakter, logično, doveo ga je do upečatljive smrti 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 u hotelu "Hajat", gde je sutradan pronađeno njegovo telo i poruka napisana krvlju u ogledalu: "Broj 1".

To je, kasnije će biti jasno, bilo svojevrsno upozorenje na brojne likvidacije koje će uslediti nakon Kneletovog smaknuća.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ološi i bitange o kojima ne treba pisati

    25. oktobar 2017 | 13:28

    Bio je teški ološ i siledžija, završio je onako kako je i zaslužio. Ovakvi tipovi su mi ogadili "patriotizam i srpstvo", kao bili su velike srpske patriote a pljačkali su i maltretirali Srbe. Pravi smekeri i patriote su heroji sa Košara koji žive poštenim i normalnim životom, i o njima treba da pišete a ne o ovakvim zlikovcima.

  • Sanja

    25. oktobar 2017 | 12:36

    Koga je briga za odavno mrtvog kriminalca šta je radio i kako se kockao.

  • Boris

    25. oktobar 2017 | 12:41

    strašno...što je najgore , mnogima su ovakvi nasilnici uzor...jadno u najmanju ruku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA