≫ 

Zoran uhapšen zbog jedne fotografije u mobilnom? Otkriveni telefon se još uvek veštači, a jedna činjenica posebno muči istražne organe

Ovo otkriće, posle gotovo godinu i po danonoćne istrage, bacilo je novo svetlo na monstruozan zločin

  • 40
Zoran Marjanović Foto: Telegraf

Samo sedam dana nakon što je policija došla do trećeg telefona ubijene pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je njen muž Zoran, koji je osumnjičen za brutalnu smrt mlade žene! U ovom trenutku aparat se još veštači, a kako Večernje novosti pišu, unutra je pregršt slika, među kojima je najviše onih na kojima je mala Jana, Jelenina ćerkica. Ipak, ono što najviše "muči" istražne organe jeste činjenica da je telefon korišćen i posle njene smrti.

Priveden mladić kod koga je ostao tajni telefon Jelene Marjanović: Raspetljava se ubistvo pevačice?

Tokom dosadašnjih saslušanja niko od Marjanovića nije pomenuo da je Jelena koristila tri mobilna telefona. Jedan je pronađen nedaleko od njenog tela 3. aprila prošle godine, drugi istog dana u kući, dok se za treći nije znalo.

- Osmog septembra ove godine jedan Borčanin je pronašao mobilni nedaleko od kuće gde žive Marjanovići. On ga je doneo sinu i rekao: "Vidi šta sam ti pronašao, vidi vredi li čemu". Aparat je bio prljav i oštećen. Mladić je priključio telefon na kompjuter i tad je ugledao fotografije male Jane, ali i cele porodice Marjanović, razne snimke - naveo je izvor Novosti.

Prema rečima izvora, u modernom "androidu" ima gotovo 16 gigabajta fotografija i snimaka. Na njima je zabeležen čak i Janin poslednji rođendan, koji je provela sa majkom.

Ovo otkriće, posle gotovo godinu i po danonoćne istrage, bacilo je novo svetlo na monstruozan zločin. Ipak, među slikama se našla i jedna koja je uznemirila policiju. Reč je o fotografiji spomenika ubijene Jelene.

Pritnskrin: B92

U dogovoru sa tužilaštvom policija je odlučila da uhapsi Zorana Marjanovića. Nedavno mu je po drugi put produžen pritvor.

- Ima i Zoranovih fotografija, njene majke, kao i ostalih članova porodice Marjanović i Krsmanović. Tu su i slike nekih ljudi, nepoznatih javnosti, koji se sada pozivaju na razgovor. Unutra je i određena prepiska i sve je to sada u rukama policije. Ima i određenih kontakata, koji u ovom trenutku najviše i interesuju istražne organe - rekao je izvor.

Mladić koji je našao telefon se uplašio, a vrlo brzo se pročulo među njegovim društvom do kakvog je telefona došao. Uskoro su mu na vrata zakucali i policajci. Dao je detaljnu izjavu i potpisao.

O pronalasku telefona je detaljno saslušan i njegov otac, koji je zatražio da se i poligrafski testira kako bi dokazao da je njegov sin do telefona došao slučajno.

Foto: A. Nalbantjan

Telefon im je oduzet i poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li na njemu ima otisaka i bioloških tragova. Pored toga, uzet je i listing odlaznih i dolaznih poziva, kao i komunikacija tekstualnim porukama. Češljaju se i aplikacije za besplatnu komunikaciju ("Vajber", "Vatsap"), koje je imala instalirane u svom telefonu.

Novi telefon je sličan onome koji je pronađen nedaleko od njenog tela, pre skoro godinu i po.

- Policija je odmah na početku detaljno pregledala ovaj mobilni. On je veštačen i detalji sa baznih stanica i analiza komunikacija predati su tužilaštvu. Tu je navedeno da se Jelena u 16.42 čula sa kumom Verom, a u 16.49 sa majkom, tog 2. aprila. Komunikacija je ostvarena, zabeleženo je da su obavljeni razgovori koji su trajali od 10 do 30 sekundi. Od tog trenutka, tačnije od 16.50 pa nadalje bilo je poziva, ali ne i njenog odgovora - naveo je izvor.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanda

    26. oktobar 2017 | 08:08

    Ivan Marinkovic je rekao da je neki njegov drug bio priveden u Borči pre više od mesec dana kad je neko doneo ovaj telefon. Tad su uhapsili Zorana. Ispitali kumu ona rekla čula se sa Jelenom.Ali pitanje je koji je telefon pronašla policija ,ima li na njemu razgovor koji je vodila s majkom u 15.35. I zašto ako su ljudi zvali celu noć Jelenu niko nije čuo telefon. Pa zato što je u travi bio broj koji niko osim Zokija nije znao.

  • Dusanka

    26. oktobar 2017 | 00:18

    Sve upućuje na tu porodicu da su umesani ,znaci sve od prvog dana ne znam sta se ceka sa hapsenjem ostatka bande

  • ima logike

    26. oktobar 2017 | 04:21

    Za pronadjeni telefon kod tela Jelene se svi slažu da njegova baterija toliko dugo ne bi izdrzala i da je cudno da nije zvonio kod potrage, ili je nerelevantan telefon koji se nije koristio a naravno bitna je i kartica koja je jedno a telefon drugo. Posto se culo vec da je taj telefon u posed policije dosao jos u vreme kada je Zoran uhapsen sigurno je vrlo bitnu cinjenicu za razresenje nedoumice u postupku doneo. Sasvim je realno da je onaj ko je izvrsio ubistvo i kamuflirajuci dogadjaj imao propuste, nema sanse da je poveo racuna o svemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA