Jelena Marjanović ubijena je za dva minuta: Vrsta i oblik povreda govore da je napadač bio neverovatno besan!

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz  da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt

  • 26

Tragična sudbina pevačice iz Borče, Jelene Marjanović, potresa Srbiju već 19 meseci. Misterija koja se vezuje za njeno ubistvo, ali i nestanak ni dan danas ne jenjava. Ubica je pevačicu  napao s leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Ovako je policija zatekla telo i garderobu Jelene Marjanović na nasipu (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE S LICA MESTA)

Psiholozi ponovo ispituju malu Janu: Postoji neoboriv dokaz da je dete bilo na nasipu u trenutku Jeleninog ubistva!

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz  da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

- Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere - pokušaj ubistva. Ne može da ako napadač nekog gađa u glavu da kaže "nisam hteo".  Napad na glavu se uzima kao vrsta dokaznog materijala za teške povrede ili ubistvo. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere - objašnjava forenzički psiholog Milan Kostić.

Foto: A. Nalbantjan

Kostić dodaje da su povrede na glavi Jelene Marjanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.

- Povrede u nizu koje kratko traju ukazuju na to da je ubica u stvari iskalio bes - kaže Kostić.

Gledano sa psihološke strane svaki čovek zna da povreda glave ukoliko je ozbiljna može da izazove velike posledice ili smrt.

- Konkretno, kada jeu pitanju jelenin slučaj može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje cilja i da je postojala namera da dođe do smrti pokojnice. To se pokazuje tokom sleda dogđaja: osoba gubi svest, pada, ne daje znake života.  To je dovoljno da napadač završi akciju - dodaje Kostić.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

Zoran Marjanović uhapšen je godinu i po nakon ubistva, i nalazi se u pritvoru od 15. septembra. Marjanović da je umešan u ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Njemu je još tada određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke, koji je kasnije produžen, a istraga je još u toku.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruzaa

    3. novembar 2017 | 09:35

    Svi sve znaju , a niko nista nezna !!! Pravda za pokojnu Jelenu !!

  • Тодорић

    3. novembar 2017 | 11:13

    Ама,људи!!!Не могу да верујем да нису у потрази ВИДЕЛИ јакну,која БЉЕШТИ,патику,мобилни,а све на изволите...нешто није ту како треба,изгледа као сценографија,и то не убедљива.

  • Scena

    3. novembar 2017 | 09:31

    Da li su patolozi utvrdili nedvosmisleno uzrok smrti i momenat smrti. Udarci u lobanju mogli su da se zadaju naknadno u cilju maskiranja pravih okolnosti dogadjaja i skretanja toka istrage. Sami predmeti pored kanala po fotografijama govore da je napravljena scena koja je trebalo da sakrije pravo ubistvo i prave razloge, motive i vreme dogadjaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA