≫ 

Neočekivani obrt na suđenju za brutalnu likvidaciju u Budvi: Sada su svi videli strogo čuvane snimke ozloglašenog klana

On je na ranijim pretresima priznao da je ubio Miloša Vidakovića u Budvi i ispričao je ulogu onih koji se nalaze na optuženičkoj klupi

  • 0

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29) nastavilo se danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Dosad je ispitivan Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora u Beogradu. Crnogorska policija prosledila je sudu do sada neviđene snimke praćenja Miloša Delibašića, na kojima se jasno vidi kako pokojni Slobodan Šaranović ulazi u njegov stan.

Jesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu devojku ako ne budeš ubijao po Crnoj Gori: Jezivo pitanje na suđenju u Beogradu

Potresna ispovest Vojnovića odzvanjala sudnicom: Nisam znao kakav je osećaj kad ubiješ nekoga

Miloš Vojnović insistirao je da se na današnjem pretresu opet pregleda 58 snimaka iz Budve. Na tim snimcima se jasno vidi njegovo kretanje uoči ubistva Vidakovića, kao i bekstvo nakon izvršenog zločina.

On je na ranijim pretresima priznao da je ubio Miloša Vidakovića u Budvi i ispričao je ulogu onih koji se nalaze na optuženičkoj klupi: Miloš Delibašić,  Goran Bojanić i Saša Cvetanović, dok se Ratku Koljenšiću iz Crne Gore sudi se u odsustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bekstvu.

Crnogorska policija prosledila je Specijalnom sudu u Beogradu fotografije i video snimke Miloša Delibašića koji je praćen u Budvi.

Delibašić se protivio prikazivanju ovih snimaka, ali sud je to odbio i prihvatio ih je kao dokazni materijal.

Na jednom snimku se jasno vidi kako pokojni Slobodan Šaranović ulazi u stan Miloša Delibašića, koja se nalazi u Budvi na Vidikovcu.

- Pa došao je normalno u moj stan. Najnormalnije došao i otišao. Svi koji me znaju znali su gde stanujem i često su najnormalnije dolazili. Ne vidim tu ništa čudno - istakao je Miloš Delibašić.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Nekoliko devojaka dolazilo je i odlazilo iz Delibašićevog stana.

- Pa sudija ovde smo sigurno razrađivali plan kriminalne organizacije - rekao je Delibašić ironično, pa se odmah zatim i nasmejao.

- Svi možete da zaključite kako sam ja proveo leto u Crnoj Gori, dolazio sam sa jednom, drugom, trećom devojčicom, a stavlja mi se na teret da sam bio pod nekim planom i programom - dodao je on.

Miloš Delibašić je opet uložio žalbu na nove snimke jer su na crnogorskom jeziku, a istakao je i da više neće učestvovati na pretresima.

- Ne želim više da učestvujem, ni sutra neću imati nikakva pitanja, ne predlažem više nijedan video zapis. Vojnović je lagao pre, laže i sad i to je to - istakao je Delibašić.

Foto: MUP Srbije

Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića poznatiji kao Pitbul, ubijen je pre mesec dana. Saša je na današnjem pretresu sve vreme sedeo pognute glave i gledao je u pod. Bio je vidno potresen.

Naime, Cvetanović je glavnooptuženi za ubistvo Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića.

Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari Izrael dajmond centar. On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinačko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Sledeći pretres zakazan je za 7. novembar, na kom će prisustvovati i sudski veštak.

Daljinac

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA