≫ 

Još jedan slučaj jezivog vršnjačkog nasilja, ovog puta u Beogradu: Terali druga da im pipa penis, tukli ga i tražili novac, pa pretili da će ga ubiti

Ceo slučaj prijavljen je policiji, a prestravljeni dečak o nasilju je obavestio i školskog psihologa

  • 25

Učenik beogradske OŠ "Kosta Abrašević" D. T. (13) još jedna je žrtva užasavajućeg vršnjačkog nasilja. Njega su trojica đaka ove škole i još jedan vršnjak na silu odveli u napuštenu kuću kod železničke stanice Jajinci, gde su se nad njim iživljavali i pretili mu ubistvom.

Jeziva tuča u školi u Aranđelovcu: Učenici šamaraju drugaricu i urlaju "spusti ruke dole", sve je snimljeno, policija na licu mesta! (VIDEO)

Ceo slučaj prijavljen je policiji, a prestravljeni dečak o nasilju je obavestio i školskog psihologa.

- Dečaka su presreli kod tunela Straževica i potom ga odveli u napuštenu kuću. Prvo su ga terali da puši cigare, a zatim i da jednom od njih pipa polni organ, što je on odbio.

Onda ga je taj dečak terao da se međusobno biju, a kad je D. T. i to odbio, ovaj ga je šutnuo nogom u nogu, dok ga je drugi udarao pesnicom u stomak.

Nakon toga su ga pustili da ide kući i rekli mu da spremi 2.000 dinara i da za ovo nikome ne priča jer će ga u suprotnom ubiti - priča izvor upućen u događaj.

ŠKOLA ĆUTI

I narednih dana dečaka su nastavili da udaraju, prete mu i traže novac. Uplašeni D. T. o svemu je obavestio školskog psihologa, a školski policajac je po dužnosti slučaj prijavio policiji. Čim su saznali za nasilje, iz škole su odmah pozvali i majku zlostavljanog dečaka.

KAZNE ZA NASILNIKE

Postupak protiv troje maloletnika koji su tukli drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu sprovešće sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu.

S obzirom na to da su počinioci krivičnog dela mlađi maloletnici (imaju po 15 godina), nije im moguće izreći najstrože sankcije, već takozvani vaspitni nalog, kojim se nalaže, na primer, izvinjenje oštećenom ili naknada štete.

Foto: Google Maps, tehniar.com, Telegraf

Inače, juče se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, koje je saopštilo da će povodom nasilja u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu počinjenom 2015. pokrenuti krivični postupak.

Praksa škola da slučajeve nasilja kriju od javnosti nastavljena je i u ovom slučaju, pa je direktorka Vesna Šunjevarić umesto odgovora novinaru zalupila slušalicu.

- Upoznati smo sa celim slučajem. Sve sam uradila po zakonu i to je sve što ću izjaviti - besno je rekla Šunjevarićeva i odmah prekinula vezu.

RADNA GRUPA ZA VRŠNJAČKO NASILJE

Ministarka pravde Nela Kuburović najavljuje osnivanje radne grupe za rešavanje problema vršnjačkog nasilja.

- Nekoliko ministara će biti uključeno u rad grupe. Pre svega ministar prosvete, za omladinu i sport i pravde, pretpostavljam i MUP, kako bismo pokušali da dođemo do nekog rešenja i da bismo videli šta može preventivno da se preduzme da vršnjačkog nasilja ne bude.

Jedan od dobrih modela može da bude i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji je uspostavio dobru komunikaciju i koordinaciju između različitih organa - kaže Kuburovićeva i dodaje da sastanak još nije zakazan, ali da veruje da će do toga doći u najskorije vreme.

Foto: Tanjug/Žestić

BRUTALNE DEVOJČICE

Prethodno je javnost potresao stravičan snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem su učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu napali školski drugovi i drugarice.

Na snimku se vidi grupa učenika u kojoj se ističe jedna devojčica kako udara drugu učenicu koja sedi na stolici.

U pozadini se čuju smeh i galama, a u jednom trenutku od nasilnice se čulo: "Je l' ti jasno, bre?!" Šamari su se nastavili, a kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti rukama, naređeno joj je da "spusti ruke dole".

VUČIĆ: ZABRINUT SAM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će morati da se menjaju zakoni, ali i da se preduzimaju preventivne mere kako se slike nasilja među vršnjacima u školama više ne bi ponavljale.

- Veoma sam zabrinut zbog nasilja u školama, ne zbog toga što smo bili licemeri kad smo govorili da se danas to događa, a nije ranije, već zato što danas, zahvaljujući i nedovoljnoj našoj odgovornosti, imamo takve slike.

Snimci koje smo videli nisu samo pitanje fizičkog bola već i poniženja i ostavljaju trajne posledice na deci. Protiv toga ćemo morati da se borimo svim zakonskim sredstvima - istakao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka

    10. novembar 2017 | 07:37

    Na zapadu je zakon za nasilje, novcana kazna,izbacivanje iz skole eventualno zatvor za malolotnike zavisi kakvo je nasilje bilo

  • Pitam se pitam

    10. novembar 2017 | 07:36

    Dok su nas roditelji po malo vaspitno mlatili i ucitelji i nasatavnici po malo za uvce i kosucu cupkali od nas su ljude napravili, koji ce mo uzeti pasos i otici negde drugde da radimo i prodamo svoju pamet. A srpska deca koja rastu uz nasilne crtace rijaliti,programe, nasilje na svakom koraku normalno da su i ona nasilna e oni ne samo da se medjusobno biju nego ce i nas roditelje da mlate i sefove i direktore drzava mora da reaguje. Nas mentalitet je cudo

  • Mama

    10. novembar 2017 | 11:25

    Ma kakvi maloletnici njih treba kaznjavati isto kao i odrasle pa bi bilo mnogo bolje ponasanje dece,a i roditelja. Menjajte zakon hitno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA