≫ 

Marjanovići slave slavu Đurđic u četvrtak: Ove godine će biti skroz drugačija, kakva nije bila ni posle Jeleninog ubistva!

Marjanoviću je Viši sud u Beogradu u petak po drugi put produžio pritvor za još 30 dana

  • 7

Prošle godine porodica Marjanović prvi put je proslavila slavu Đurđic bez Jelene, koja je ubijena 2. aprila 2016. godine. Ove godine će slava biti još drugačija, bez još jednog člana, možda i najvažnijeg.

Ovako je policija zatekla telo i garderobu Jelene Marjanović na nasipu (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE S LICA MESTA)

Naime, ove godine, krsnoj slavi u četvrtak, 16. novembra, neće prisustvovati ni Zoran Marjanović, koji se nalazi u pritvoru, inače domaćin slave, možda i najvažnija osoba pored domaćice. 

Zoranu je u petak po drugi put Viši sud u Beogradu produžio pritvor za još 30 dana, a u obrazloženju se navodi da je to učinjeno zbog uznemirenja javnosti.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je preispitujući razloge za pritvor, sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema Marjanoviću pritvor produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On je negirao sve optužbe na svoj račun.

SNIMAK SA SLAVE KAD JE JELENA BILA ŽIVA IZAZVAO SKANDAL

Kada je reč o njihovoj slavi, ranije se u medijima pojavio snimak sa jedne od prethodnih proslava, na kojem se vidi Jelena kako služi goste sa modricom na licu.

Zoran Marjanović tada je tvrdio da je reč o dobroj foto-montaži.

Foto: Telegraf

- Sve je izmišljeno, to je foto-montaža! Nije istina da sam tukao Jelenu, na nju ni prašina nije pala, a kamoli moja ruka.

- Nikad je nisam udario! Pa na slavi je bilo 100 ljudi, kako je to moglo da ostane neprimećeno? Ovo je prevršilo svaku meru! Ostalo je još samo da mi stave vampirske zube, šta se sve pisalo o meni - rekao je tada Zoran.

Foto: Facebook/Ivica Ajdarevic, e-stock.us/Milos Rafailovic, Telegraf

Tim povodom se oglasila i pevačica Nada Topčagić, sa krajnje kontradiktornim izjavama.

- Pitala sam ja nju (Jelenu) odakle joj modrice, čini mi se da nisu bile na licu, nego na rukama, ona je nešto promrmljala da je valjda pala negde, ili se udarila - rekla je pevačica za Telegraf odmah po puštanju snimka, da bi dan kasnije navela da "nije primetila nikakve modrice, niti bilo šta neuobičajeno".

Foto: A. Nalbantjan

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila prošle godine, a sutradan je u kanalu na nasipu Crvenka u Borči pronađeno njeno unakaženo telo.

VEROVANJA NAKON ĐURĐICA

Dani od Đurđica do Svetoga Mrate nazivaju se Mratinci ili Vučiji dani jer je sveti Mrata zaštitnik vukova. U vreme mratinaca ništa se ne daje iz kuće, ne prede se vuna i ništa se ne pere. Krojači i obućari odmaraju, a žene ne rade ručne radove.

U selima zapadne Srbije u ove dane se klalo, ćuteći u ranu zoru na kućnom pragu, crno pile ili mlad crni petao. Prethodno se piletu ili pevcu zaveže crnim koncem kljun da ne bi pustio nikakvog glasa. Odsečena pileća glava vezivala se crvenim koncem o verige, pa se sa njom bajalo u vreme dolaska vukova.

Hercegovci su u ove dane klali crno jare. Odranu kožu su zakopavali u zemlju, a glavu pobijali na vrh tora. Vukove tih dana niko nije lovio, jer bi im to donelo veliku nesreću.

Narodna priča govori o čoveku koji je sekao drva u šumi, kada su ga presreli vukovi, predvođeni najvećim, hromim vukom, koji ga je upitao da li slavi svetog Mratu. Uplašen seljak ga je slagao da slavi posle čega su se vukovi pokupili i otišli. Čovek otrča pravo kod popa i javi mu da uzima Mratu za prislavu, a od te godine vukovi nisu više zalazili u njegov tor.

Pogledajte snimak sa slave na kojoj je Jelena bila u modricama:

Daljinac

(Telegraf.rs / LJ. R.) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zelja

    14. novembar 2017 | 12:11

    Ovo na sve lici samo ne na KRSNU SLAVU.

  • L

    14. novembar 2017 | 12:20

    Mogu oni slaviti sto god hoce ali nisu oni vise za nista!

  • Veronika

    14. novembar 2017 | 13:04

    A Jelena mucenica se sigurno raduje danas sa Svetim Djordjem u rajskim naseljima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA