Monstruozna godina je za nama: Ovakva ubistva žena i dece u Srbiji nisu nikad zabeležena

Samo u poslednjih mesec dana dogodila su se ubistva koja su nas sve potresla: tri žene su ubijene, a dva muškarca izvršila samoubistvo

  • 5

Ova godina ostaće, nažalost, upamćena i po stravičnim zločinima koji su se u njoj dogodili. Samo u poslednjih mesec dana dogodila su se ubistva koja su nas sve potresla. Bez obzira na to šta radimo i kako se borimo, samo u  poslednjih mesec dana tri žene su ubijene, a dva muškarca izvršila samoubistvo.

Ja sam očajna! Ovako više ne može! Vapaj uživo, na ivici suza, koordinatorke Sigurne kuće posle ubistva žene i deteta

U poslednjih 365 dana u porodičnom nasilju ubijeno je ukupno 29 žena i dvoje dece. I muškarci trpe nasilje, ali ih je sramota da o tome govore.

NAJSVIREPIJI ZLOČINI U SRBIJI:

Podsećamo, Marko Nikolić je zadavio svog sina Mihaila i bacio ga na pod u Centru za socijalni rad, a potom se pesnicama obrušio na bivšu suprugu Maju, da bi je na kraju preko 50 puta izbo nožem. Povredio je i nekoliko radnika zaposlenih u Centru za socijalni rad.

Ubijena Maja Đorđević/ Foto: Telegraf

Nikola Radovančev (50) iz Pančeva izbo je nožem svoju nevenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30) na njen rođendan, samo 20 nakon što se nesrećna žena porodila. Bebu je spasila Biljanina starija ćerka (12) koja je bila prisutna kada je monstrum ubio njenu majku.

Policajac Miloš Jovanović (49) zvani Svinjski, ubio je svoju ljubavnicu Miroslavu Stojaković (46) nasred ulice u Zemun polju, a potomizvršio samoubistvo iz službenog pištolja, a po rečima poznanika maltretirao je i tukao zakonitu suprugu Stanu.

Na Olgu Lovrić je suprug Milan, sa kojim je bila u brakorazvodnoj parnici, nasrnuo kada je u Centar dovela decu - njihova tri sina, da se vide sa ocem u kontrolisanim uslovima. Milan je, videvši Olgu, odmah nasrnuo na nju i ubio je kamenom u glavu. Nesrećna žena je ostala na mestu mrtva, a Milan se nakon toga bacio pod voz.

Foto: Facebook/Milan Lovric

Vesnu Marković (49) iz Lazarevca je žaračem na smrt pretukao suprug Slavko Marković, a njemu je prethodno izrečena zabrana prilaska zbog porodičnog nasilja.

ZAKON DAJE REZULTATE

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupio je na snagu 1. juna ove godine.

- Ovaj Zakon jeste imao efekte, bilo je više od 10.000 intervencija, hitnih mera, od kada je stupio na snagu. To su uslovno dobri rezultati - rekla je koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

Daljinac

(J. K/ j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Богољуб

    14. decembar 2017 | 11:26

    Што је човек удаљенији од Сунца-то је већа хладноћа! Што су људи удаљенији од Бога(Коме је друго име Љубав)-то је већа мржња у свету! Не оставља Бог нас,но ми Њега.Он стоји ту где јесте. Узалуд су нам обећања којима нас лажу годинама,док се Богу не вратимо и Светом Сави све ће већа безакоња,мржња,депресије да владају!!!ЈА РЕКОХ И ДУШУ СВОЈУ СПАСИХ(Патр.Павле)

  • andjela

    14. decembar 2017 | 11:15

    Dotakli smo dno.Na zalost,vise je psihickih bolesnika na ulici nego u bolnici.

  • drrmr

    14. decembar 2017 | 12:12

    cime nas zasipaju sa nebesa ciji smo to eksperiment?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA