Carinik na Horgošu je rutinski ušao u autobus da pokupi pasoše, a kada je video ventilacioni otvor, smesta je zvao pojačanje (FOTO) (VIDEO)

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je za kontrolu mobilnim skenerom izdvojen autobus švajcarskih registarskih oznaka

  • 13

Carinici su 21. decembra 2017. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da se u ventilacionom sistemu jednog autobusa krije 14 boksova cigareta.

Privedena 4 carinika: Sumnja se da su oštetili budžet za preko 2,2 miliona evra

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je za kontrolu mobilnim skenerom izdvojen autobus švajcarskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Makedonija-Švajcarska. Prethodno su putnici i vozači negirali da imaju bilo šta da prijave za kontrolu, osim ličnih stvari.

Verovatno najgluplji pokušaj krijumčarenja cigara u Srbiju u poslednjih 10 godina (FOTO)

Foto: Uprava carina

Nakon skeniranja i analize slike, uočene su nepravilnosti u prostoru ventilacionog sistema, u krovu autobusa. Pošto je ventilacioni sistem otvoren, u njemu su pronađene sakrivene cigarete „Marlboro“ sa makedonskim akciznim markicama.

Foto: Uprava carina

Kako je nesporno reč o krijumčarenju, protiv vozača, 46-godišnjeg makedonskog državljanina, će prema našim saznanjima biti pokrenut krivični postupak.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    22. decembar 2017 | 16:15

    Xaxa, koja dileja? Pa bolje da je 14-orici putnika dao po jedan box u ranac i nista se ne bi desilo, ovako je pao za glupost, jos i putnike izmaltretirao.

  • Lazar.M

    22. decembar 2017 | 17:34

    Rutinski usao po dojavi da pogleda ventilacioni otvor kao i uvek do sada.

  • Setra 417

    22. decembar 2017 | 15:27

    Zato sam ja proso sa 250 boxa jos su me pozdravili i pozeleli mi srecan put. A vi se tu sprdate za 14 boxa ajde bruke jedne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA