Lažni Deda Mraz sakupljao novac za decu ometenu u razvoju: Slikao se sa mališanima u Subotici, a onda majkama otimao novac

Policija traga za ovim prevarantom

  • 0

Muškarac obučen u Deda Mraza, je tokom prošle nedelje u Subotici, prolaznicima na ulicama ovog grada na prevaru uzimao novac, tvrdeći da prikuplja priloge za Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka". Policija traga za ovim prevarantom.

Užasna prevara u Šapcu: Predstavljali se kao humanitarci i ojadili penzionere

"Deda Mraz" je uglavnom prilazio ženama sa malom decom, fotografisao se sa njima, a za uzvrat je tražio novčani prilog za navodnu donaciju namenjenu domu.

Ubrzo su zaposleni u domu "Kolevka" čuli da neko u njihove ime uzima pare od građana, pa su odlučili da sami krenu u potragu za njim. Jedan od zaposlenih je pronašao navodnog Deda Mraza i postavio mu pitanje zašto sakuplja novac za dom. Odgovor nije dobio jer je muškarac na brzinu pokupio svoje stvari i pobegao.

Foto: Wikimedia / Aktron

Nakon što je utvrđeno da se radi o prevari, rukovodstvo ove ustanove uputilo je apel na sve građane Subotice da ništa ne doniraju za dom, na ovaj način. "Kolevka" donacije prima isključivo organizovano i jasno naznačeno na uplatnici, a svaki drugi vid akcije sakupljanja novca je pokušaj zloupotrebe.

Neverovatno je da neko može da koristi ime ove ustanove da bi prevario ljude, izjavio je Nenad Kozomora, direktor "Kolevke" za Informer.

- Apelujem na sve građane da ne nasedaju na ovakve prevare - kratko je rekao Kozomora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA