≫ 

Ko je BOŽA BILDER koji je pretio da će razneti zgradu u Rakovici? Robijao zbog pokušaja ubistva fudbalera, iznudio milione i stanove (VIDEO)

Drama u Rakovici je nakon dva sata završena njegovim hapšenjem, a ovo su detalji o njegovom dosijeu

  • 25

Božidar Jović (42) zvani Boža bilder, koji je odležao osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića, uhapšen je danas kada je pretio da će razneti zgradu u Rakovici.

Nakon dva sata drame tokom kojih je pretio policiji i građanima zgrade u Rakovici, uhapšen je.

Božidar koji je rodom iz Leskovca, osuđivan je zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića. On je osam godina bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva Binića. Po izlasku braća Bogdanović su mu dala stan i novac. Policija je kod njega pronašla "magnum 357".

Printskin: Youtube/B92

Da podsetimo, grupa od devet osoba uhapšena je 2013. godine zbog sumnje da su od fudbalera Nikole Virijevića iznudili 30 stanova vrednih dva miliona evra, kao i 60.000 evra, nekoliko luksuznih automobila i najskuplje mobilne telefone. Među uhapšenima je bio i Božidar Jović, koji je danas uhapšen u Rakovici posle dvočasovne drame.

Printskrin: Youtube/ B92

Kako su Novosti tada pisale, pripadao je grupi iz Rakovice koja se bavila iznudama i pretnjama. Oni su bili stari znalci beogradskih operativaca, koji su hapšeni i osuđivani za razbojništva, iznude, ranjavanja, pa čak i ubistva. Hvalili su se zaštitom Nebojše Stojkovića Stojketa, koji se u beloj knjizi MUP pominje kao vođa “rakovičkog klana”. Posebno, jer je u kumovskim vezama sa sada uhapšenim Stajkovićem.

Printskin: Youtube/B92

Prilikom reketiranja Virijevića, među iznuđivačima su bila i dvojica policijskih službenika. Kada su pripadnici beogradske policije saznali da su među iznuđivačima i njihove kolege, alarmiran je Sektor unutrašnje kontrole MUP.

Pogledajte prilog hapšenja iz 2013. godine povodom ovog slučaja:

Pročitajte još:

Detalji drame u Rakovici: Naoružani muškarac ima kriminalni dosije i pretio je da će se obračunati sa svima koji uđu u zgradu (FOTO)

Okončana drama u Rakovici na Badnji dan: Naoružani muškarac u panciru se zabarikadirao u zgradi i pretio, policija ga uhapsila!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. januar 2018 | 13:59

    15 godina robije je malo

  • Zoran veteran

    6. januar 2018 | 12:25

    U kazamat bez vracanja na slobodu

  • Jeretik

    6. januar 2018 | 11:55

    Pa dobro , covek ima stan , sada samo da mu sudija da nanogicu , ako se Apelacioni sud slozi sa takvom drasticnom presudom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA