≫ 

Ispovest Veljka koji se sa prijateljicom survao u Dunav kod Ada Huje: Rekla mi je da se tu oseća spokojnije, da je voda smiruje - a onda smo se umalo udavili

Iako je prostrujala vest da su švaleri upali u Dunav, on kaže da je Andrijana nećaka njegovog prijatelja koja je imala težak period za sobom

  • 67

Nije ni trebalo da budem ovde, trebalo je da budem na Jahorini, ali na neke stvari u životu ne možeš da utičeš, kaže za Srpski telegraf Veljko B. (50), koji je u utoraka sa prijateljicoma Andrijanom J. (26) pukom srećom prošao bez težih posledica kada je "ford" u kojem se nalazili sleteo u reku kod Ada Huje.

Muškarac (50) i devojka (26) se survali u Dunav: Auto je stajao na parkingu i odjednom krenuo u rikverc!

Iako je prostrujala vest da su švaleri upali u Dunav, on kaže da je Andrijana nećaka njegovog prijatelja koja je imala težak period za sobom, pa su hteli malo mira i spokoja pored reke. Umesto toga umalo su stradali u njoj.

- Ujutro oko devet sati zazvonio mi je telefon. Pogledao sam i video Andrijanin broj. Javio sam se i po njenom glasu prepoznao da nešto nije u redu. Zamolila me je da dođem po nju jer joj je loše i htela je da izađe na svež vazdug, da prošeta... Andrijana je imala jako težak period proteklih dana, ostala bez nekoliko dragih osoba u životu i iskren prijatelj joj je potreban u ovim momentima. Znala je da na mene može uvek da se osloni, zato me je pozvala - nastavlja priču Veljko.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On kaže da je predložio Andrijani da odu na piće, ili da prošetaju po centru garda, ali da je ona tražila da je odvezem na reku.

- Rekla mi je da se samo tu oseća spokojnije i da je voda smiruje. Zbog toga smo došli do Ada Huje - priča Veljko i dodaje ne zna kako je auto sleteo u vodu jer je siguran da je povukao ručnu.

Da se nešto čudno dešava primetila je Andrijana.

- Parkirao sam auto uz reku i pričao sa njom. U jednom momentu mi je rekla: "Nešto se dešava sa kolima, upašćemo u vodu, udavićemo se." Pokušao sam da reagujem ali, nažalost, auto je već počeo da tone. U tom momentu znao sam samo da treba da otvorim prozore pre nego što voda skroz potopi automobi, što sam i uradio - priseća se on.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Izašao je kroz prozor, otplivao do mesta suvozača, zgrabio Andrijanu za kaput i izvukao je iz automobila.

- Sve se odigralo u roku od nekoliko sekundi. Kada smo isplivali auto je već bio na dubini od oko 6 metara. Prišao nam je radnik broda koji se nalazio nedaleko od mesta gde je automobil potonuo i zbrinuo nas na brodu. Dao nam je da obučemo suvu odeću i odmah pozvao Hitnu pomoć koja je Andrijanu odvezla u Urgentni centar. Nema povrede, samo se nagutala vode i uplašila, a ja sam živ i zdrav.

Međutim, ispovest Andrijane J. se ne poklapa baš sa rečima Veljka B. Kako ona navodi, tog dana u 10 časova na Novom groblju je organizovan ispraćaj posmrtnih ostataka njenog dobrog prijatelja koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći.

OSEĆALA SAM SE SIGURNOM

- Veljko B. se sam ponudio da me odveze iz Zemuna da bih stigla na vreme. Ispraćaj se završio u 11.15 časova i ne treba da detaljno obrazlažem u kakvom sam emotivnom i fizičkom stanju bila. Veljkova ideja je bila da odemo na kafu negde na obalu "jer ga reka smiruje", a ne moja. Meni je bilo svejedno jer sam duhovno bila potpuno odsutna. Ističem da je Veljko jedan od retkih muškaraca za koje znam da nisu okusili alkohol poslednjih 20 godina i obzirom da je duplo stariji od mene i dobar drug člana moje uže porodice osećala sam se sigurnom - navodi Andrijana J.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ona navodi da se Veljko bez najave spustio kolima preko rampe do same vode i zaustavio vozilo.

ZADNJIM SNAGAMA SAM SE DRŽALA DA ME MATICA NE ODNESE

- Nismo stigli ni da shvatimo, a vozilo je krenulo samo od sebe, iz, za sada nepoznatih razloga. Ja kao neko ko nije vozač nisam znala čime bih ja to mogla da sprečim. U sekundi vozilo je završilo u uzburkanom Dunavu, a matica je počela da nas nosi ka sredini reke. Moj prozor je već bio otvoren. Zahvaljujući prisebnosti uspeli smo da se izvučemo iz vozila koje je potonulo kao Titanik i da se dočepamo jednog čamca koji je sajlom bio privezan za nasip. Veljko je uspeo da izađe i pokušao da me preko čamca izvuče na sigurno, dok sam se ja, zadnjim snagama, držala da me matica ne odnese, ali nije mogao. Sa obližnjeg ukotvljenog broda je dotrčao mladić koji je sve to video i uz njegovu pomoć izašla sam na suvo. On me je odmah izuo i bodrio da u čarapama trčim do njegovog broda gde su me utoplili i zamenili mi natopljenu odeću njegovom suvom - navodi Andrijana J.

Ubrzo je pozvana Hitna pomoć jer je devojka provela oko 15 minuta u ledenoj vodi. Andrijanu J. su prevezli u Urgentni centar gde su došli i njeni roditelji i odveli je kasnije kući.

Daljinac

(Telegraf.rs / Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA