≫ 

Pokušavaju da mi smeste, ne terajte me da radim ono što neću! Buran nastavak suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

- Ovo vređa moju inteligenciju - prokomentarisao je Miloš Delibašić nalaz veštačenja Miloša Vojnovića

  • 1

Miloš Delibašić, jedan od optuženih pripadnika kriminalne grupe za koju se sumnja da stoji iza ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, razbesneo se danas u sudnici Specijalnog suda i izjavio da neće dozvoliti da se u sudnici sasluša veštak.

PANIKA U PODZEMLJU! Luka Bojović stiže u Srbiju, i to kao slobodan čovek

SVEDOČENJE VEŠTAKA DUŠANA KECKAREVIĆA

Suđenje je danas nastavljeno svedočenjem veštaka Dušana Keckarevića. Prema njegovim rečima, uzorci projektila iz Budve, kada je ubijen Miloš Vidaković, ne podudaraju se sa Milošem Delibašićem. Veštaci su pronašli tragove na dva projektila i na "košuljici". Postoji poklapanje sa dve različite ženske osobe, ali nema nikakvog poklapanja sa Delibašićem. 

Delibašić je potom istakao da njegova stručna savetnica navodno nije prisustvovala kada je pomenuti  veštak utvrđivao psihičko stanje osuđenog Miloša Vojnovića, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom.

- Stručna savetnica koja mi je dodeljena me nije posetila, a nije se pojavila ni na veštačenju. Sigurno su je zvali za vreme praznika - istakao je Miloš Delibašić zvani Delija.

Printskrin: vijesti.me

DELIBAŠIĆ VIKAO U SUDNICI: OVDE SE GAZI PREKO MRTVIH!

Delibašić je vidno iznerviran i sve vreme govori povišenim tonom.

- Ovo nije nalaz, ovo je bezobrazluk. On je ubio čoveka, a oni pišu kako nije narkoman i govore da je iz fine porodice. Ovo vređa moju inteligenciju, neka me tuže, neka mi nameštaju postupke, 100 godina ću da robijam ako treba, ali neće niko da mi vređa inteligenciju - prokomentarisao je Delibašić nalaz veštačenja Miloša Vojnovića.

- Izgleda da se ovde gazi preko mrtvih kako bi se isteralo po svome. Neka me tuže, neka rade šta hoće! - vikao je Delibašić u sudnici.

Foto: Telegraf

POKUŠAVAJU DA MI SMESTE

- Možete da mi radite šta hoćete, ali ovako se neće završiti. Terajte me da radim nešto što neću, a znam da ne možete završiti ovo suđenje bez mene. Oni pokušavaju da mi smeste, znate vi vrlo dobro ko - rekao je izrevoltiran Miloš Delibašić.

Sudija Vladimi Duruz pokušao je da ga umiri.

- Imam obavezu da se staram da se suđenje održi, razmislite do sutra, ohladite glavu - istakao je sudija.

Na prethodnom ročištu preslušavani su razgovori između Gorana Bojanića i Miloša Delibašića koje su vodili nekoliko dana nakon ubistva Miloša Vidakovića u Budvi.

Foto: Telegraf

Odbrana optuženih povukla je predloge da se ispitaju Uroš Mišić, Filip Korać i Mirjana Đelić.

Uroš Mišić je inače poznat kao vođa navijača Crvene zvezde, Filip Korać je u javnosti označen kao vođa "škaljarskog klana" i bliski saradnik Luke Bojovića, a Mirjana Đerić je devojka Miloša Delibašića.

Miloš Vojnović je ranije isticao da je u Budvi trebalo da bude ubijen Korać, a ne Miloš Vidaković.

Suđenje će biti nastavljeno sutra, svedočenjem dva veštaka i stručnog savetnika.

Foto: Profimedia/Caia Image

Sudija je takođe istakao da se završna reč planira u februaru.

UBISTVO VIDAKOVIĆA I BOJOVIĆA

Podsećamo, Vidaković, koji je inače iz Pančeva, ubijen je u julu 2013. godine hicima iz pištolja u lokalu ispred Starog grada u Budvi. U vatrenom obračunu ranjeni su i gosti lokala J. V. (32) iz Pančeva, J. G. (24) iz Inđije, S. N. (26) iz Zemuna i O. P. (17) iz Berana.

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda u 7.05 sati naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

Prema tvrdnjama tužilaštva, neposredni izvršilac ubistva je Saša Cvetanović, koji to negira, dok je Ratko Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Kao naručilac ovog ubistva optužuje se Slobodan Šaranović, iz osvete Luki Bojoviću, a on je navodno Cvetanoviću i Koljenšiću platio 30.000 evra da počine ovaj zločin.

U maju ove godine na suđenju je prikazan snimak ovog zločina. Trenutak kad je Bojović ubijen zabeležile su okolne kamere, a na snimcima se vidi kako mu prilazi muškarac, sa kačketom i u maslinasto sivoj jakni, koji vadi oružje i počinje da puca obilazeći krug oko njega.

Daljinac

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA