Prokletstvo 16. januara: Na ovaj dan nije ubijen samo Oliver Ivanović, 1997. bombom je napadnut rektor iz Prištine, i to nije sve

Dimitrije Janićijević (35) ubijen je na isti način kao Ivanović. Usmrćen je hicima iz automatskog oružja, nešto iza ponoći ispred porodične kuće

  • 0

Po sledu događaja čini se da Srbe na Kosovu prati prokletstvo  16. januara. Na ovaj dan je osim Olivera Ivanovića, pre četiri godine likvidiran njegov kum Dimitrije Janićijević. Tu se crni niz ne završava, jer istog datuma 1997. Radivoje Papović rektor Univerziteta u prištini je pukom slučajnošću izbegao smrt, kada je pored službenog vozila u kome se nalazio eksplodirao automobil bomba. Tom prilikom Papović i njegov vozač su zadobili teške telesne povrede.

ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: Gotovi rezulati obdukcije, telo uneto u prostorije stranke, potresne scene širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

Dimitrije Janićijević (35) ubijen je na isti način kao Ivanović. Usmrćen je hicima iz automatskog oružja, nešto iza ponoći ispred porodične kuće. U to vreme je Ivanović uhapšen pod optužbama za ratne zločine. Od kuma se oprostio sledećim rečima.

- O tebi će misliti tvoji prijatelji, kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji, koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt. Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mladi život, ostave neutešni roditelji, mala deca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdavaju, jer malo nasilje rađa veliko i završava se ubistvom - rekao je Ivanović na sahrani svog kuma.

Printksin: Pink3 Dževad Galijašević

Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, smatra da se ovim možda šalje neka poruka.

- Moguće je da u tome ima neke simbolike i smisla . čak je i predsednik Vučić pričao o tome na konferenciji. Neverovatna je koincidencija tri slučaja na isti datum. Opet, s druge strane, možda su ovaj datum izabrali kako bi ta "slučajnost" služila za odvlačenje pažnje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA