Ukrao 11 kilograma eksploziva iz fabrike, pa se vratio na posao (FOTO)

On je uhapšen u decembru sa kolegom u veliko akciji policije

  • 8
Krušik, preprodaja eksplozivnih naprava Foto: Telegraf

Radnik  "Krušika“ iz Valjeva Z. M. (40), koji je osumnjičen za krađu eksploziva iz te vojne fabrike, pojavio se na svom radnom mestu, iako se protiv njega vodi postupak za teško krivično delo.

Filmsko hapšenje u Valjevu: Trojicu muškaraca u sekundi opkolio veliki broj maskiranih policajaca

Tom radniku, koji je prošle godine bio uhapšen i pritvoren, je odmah uručeno upozorenje pred otkaz, a nakon toga će sa njim biti raskinut radni odnos.

Foto: Telegraf

- Situacija jeste apsurdnam ali je zapravo sve u skladu sa važećim zakonima. Z. M. je pušten da se brani sa slobode, a pošto je u stalnom radnom odnosu došao je na posao. Odmah mu je u skladu sa Zakonom o radu uručeno upozorenje pred otkaz i nakon isteka zakonskog roka taj otkaz će mu biti uručen. Da je drugačije bilo urađeno, njegova prava iz radnog odnosa bila bi povređena i mogao bi da tuži ’Krušik’ . Što se tiče drugog radnika, koji je bio uhapšen, on je bio zaposlen na određeno vreme i ugovor o radu mu je u međuvremenu istekao– kažu u upravi vojne fabrike.

Foto: Telegraf

Početkom decembra prošle godine Z. M. je uhapšen zajedno sa kolegom G. M. (36), kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma TNT eksploziva, koji je, kako se pretpostavlja, ukraden iz pogona "Krušika“.

Više tužilaštvo u Valjevu je protiv njih podiglo optužnicu za proneveru, nedozovoljeno držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, koja, međutim, još nije potvrđena. Oni su krajem decembra prošle godine pušteni da se brane sa slobode. Pred novu godinu im je ukinut pritvor, pa se u nastavku procesa obojica brane sa slobode.

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    19. januar 2018 | 20:02

    Koliko li je do sada ukradeno exploziva i prodato dzihadistima eeee nitko u Krušiku nema pojma

  • 🐰Zec🐰

    19. januar 2018 | 19:05

    Za kilo mesa se dobije otkaz

  • Zoo cuvar

    19. januar 2018 | 21:43

    Pa sta sad, svako krade pomalo na svom radnom mjestu pa i on. Mesari, sumari, trgovci....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA