≫ 

Nezaposleni lala vraćao se iz Nemačke. Carinik je rutinski otvorio gepek, i shvatio da je uhvatio prvog bitkoin kriminalca! (FOTO)

Poslušao je instikt i bio u pravu

  • 22

Carinici su u saradnji sa policijom tokom noći 18. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane.

Kazali policiji da idu turistički u Češku, ali ih skener odao! Otkriveni su profesionalni krijumčari (FOTO)

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka. Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, inače nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Foto: Uprava carine

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Foto: Uprava carine
Foto: Uprava carine

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane. Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko kraljevic

    19. januar 2018 | 23:57

    Sto maltretira te coveka...tu moze da se uzgaja bilo sta...sramota hapsite ove sto teraju tone praska

  • Zdravko

    20. januar 2018 | 08:20

    Za njim je prošao šleper krcat kokaina.

  • Marko

    19. januar 2018 | 18:31

    Znaci covek je imao racunar i sijalice.. Svaka cast za carinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA