≫ 

Porodilja (21) preminula od morbila u Nišu!

Pacijentkinja je primljena 16. januara u teškom opštem stanju sa komplikovanom kliničkom slikom morbila i upalom pluća

  • 40

Nišlijka (21) preminula je jutros oko šest sati na niškoj Infektivnoj klinici od komplikacija izazvanim morbilama. Tragedija je još veća jer je nesrećna žena iza sebe ostavila bebu koja se rodila početkom decembra.

Tuga u Nišu: Morbili odneli život dečaka (2) koji nije bio vakcinisan

- Pacijentkinja je primljena 16. januara u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila komplikovanom sa upalom pluća. Na osnovu njenog stanja, pretpostavljamo da je bila bolesna bar dve nedelje pre nego što se javila lekaru. Primila je antibiotsku i polisimptomatsku terapiju ali je pored svih primenjenih mera lečenja jutros preminula – saopštio je Miodrag Vrbić, direktor niške Infektivne klinike.

Foto: Pixabay.com

PORODILJE PODLOŽNIJE MORBILAMA 

Direktor niške Infektivne klinike rekao je da je žena bila podložnija infekciji zbog skorašnjeg porođaja.

- Kod porodilja je izmenjen imuni odgovor, pa je to verovatno doprinelo i zarazi i ovakvom ishodu – pojasnio je Vrbić.

Preminula žena nije bila vakcinisana. Za sada je nepoznato da li u njenoj porodici ima još zaraženih. Njena beba takođe ima boginje, ali nije životno ugrožena. Ona je zbog upale pluća smeštena na Dečju infektivnu kliniku.

Porodilja je druga žrtva malih boginja na području Niša. Od komplikacija izazvanim ovom bolešću 2. januara preminuo je dvogodišnji dečak koji nije bio vakcinisan. On je takođe podlegao upali pluća.

U niškom Kliničkom centru nema drugih pacijenata koje ova bolest životno ugrožava.

Foto-ilustracija: Profimedia

U SRBIJI VIŠE OD 1.000 OBOLELIH

U Srbiji je od ove opake bolesti zaraženo više od 1000 ljudiNajviše obolelih mlađe je od pet i starije od 30 godina, a 93 odsto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    22. januar 2018 | 17:03

    U ovom veku, kada je sve napredovalo u domenu Medicine ostali smo na srednjem veku. Ili smo od bombardovAnja propali. Ili su nam ubacili virusr Mutante??!! Bog nam u poć bio

  • Alessandro

    22. januar 2018 | 16:46

    Prvo neka ispitaju da li je zaista umrla od boginja ili ne pa tek onda izađite u javnost sa informacijom! Ja sam za to da se ljudi vakcinišu ali unositi paniku među ljude, mislim da nije potrebno!

  • Ratar

    22. januar 2018 | 17:00

    Srbija u 21. Veku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA