Užas nadomak školskog dvorišta: Ljubomorni mladić (21) izbo po vratu učenika (15) zbog bivše devojke

Adam je video Vojislava kod ograde škole kako sedi sa njegovom bivšom devojkom Tamarom P. (17)

  • 23

Adam Mahmud (21) uhapšen je preksinoć u Beogradu, nakon što je, nožem izbo u vrat i grudi Vojislava Đ. (15), učenika prvog razreda srednje Hemijsko-prehrambene škole na Banovom brdu!

Muškarac iz Prijepolja oštetio Srbiju za 7 miliona dinara: Pokrenuta krivična prijava

Adam je video Vojislava kod ograde škole kako sedi sa njegovom bivšom devojkom Tamarom P. (17). U napadu ljubomore, on je potegao nož, izmasakrirao dečaka i posekao devojku, nakon čega je Vojislav u teškom stanju prebačen u bolnicu.

U celom slučaju posebno je skandalozna odluka tužioca da Adama, umesto za pokušaj ubistva, ocenjuje ovaj list, optuži samo za nasilničko ponašanje, za šta mu preti daleko manja kazna!

Vojislav je uspešan sportista i golman je u mlađim kategorijama rukometnog kluba Partizan. Njegov školski drug ispričao je da je Vojislav u utorak po podne sedeo sa Tamarom na zidiću kod ograde školskog dvorišta.

- Video sam kad je Adam prišao Vojislavu, razmenili su nekoliko reči. Adam se u jednom trenutku odmakao korak unazad i krenuo da udari Vojislava. Ovaj je izbegao udarac, ali je Adam izvukao nož iz pojasa i počeo da bode Voju - ispričao je mladić.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema njegovim rečima, Tamara je pokušala da odbrani druga, ali je i ona isečena po prstima.

- Adam je nakon toga pobegao. Pozvana je Hitna pomoć, ali je Voju neko od prolaznika privatnim autom odvezao u bolnicu - kaže ovaj momak, i dodaje da je ranije više puta viđao Adama u školskom dvorištu dok se ovaj zabavljao sa Tamarom. Mahmud je u policiji priznao napad i do detalja je opisao zašto je i kako napao srednjoškolca.

- Po nalogu nadležnog tužioca njemu je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje biti priveden tužilaštvu. Kad je reč o povređenoj devojci Tamari P, ona je pokušala da opravda bivšeg dečka Adama Mahmuda, tvdreći da se slučajno ubola na šestar i da je nije on povredio - naveli su u plociji.

Foto: Marko Jovanović

Što se tiče skandalozne kvalifikacije dela za koje se Mahmud tereti, u tužilaštvu je nezvanično rečeno da je to samo trenutno tako, i da će se nakon podrobnije istrage kvalifikacija krivičnog dela možda i promeniti.

U Urgentnom centru su rekli da je Vojislav Đ. prekjuče primljen u veoma teškom stanju u ovu bolnicu.

- On je smešten na odeljenje Šok "A" u Urgentnom centru. Imao je povrede opasne po život - kazali su u Urgentnom centru.

Inače, ako se Mahmud, umesto za pokušaj ubistva, bude teretio samo za nasilničko ponašanje, preti mu maksimalna kazna do tri godine zatvora.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    1. februar 2018 | 08:19

    Propalicu poslati u zatvor na 20 godina....ali posto je nase sudstvo trulo izaci ce za godinu dana...

  • Klara

    1. februar 2018 | 08:37

    Narovucenije, nosite svi noz nemoze vam niko nista!!! Strasno, razocarana sam jakoo.

  • Naivna d

    1. februar 2018 | 08:26

    To treba u zatvor smestiti.Užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA