≫ 

TOTALNI OBRT U SLUČAJU UBISTVA NA ZAKINTOSU: Najnoviji nalaz obdukcije može da oslobodi pritvorene Srbe (VIDEO)

Do početka suđenja, petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci

  • 63

Najnovije informacije o ubistvu na Zakintosu, kažu da je prvi udarac pesnicom u glavu bio koban po američkog turistu Bakarija Handersona u julu mesecu. Za njegovo ubistvo osumnjičena su petorica Srba, a uhapšeno je ukupno devet osoba. Sudeći po nalazu obdukcije, preminuo je već od prvog udarca, a njega nije zadao niko od srpskih državljana, saznaje ekskluzivno "Telegraf". Ovo bi mogao da bude novi adut i od velike pomoći u odbrani optuženih Srba.

Istraga o ubistvu Amerikanca se nastavlja: Saslušana tri svedoka odbrane Srba na Zakintosu

Advokat dvojice optuženih Zora Nikodinović Dobričanin rekla nam je da od jula meseca čekala obdukcioni nalaz i da su ga tek pre nekoliko dana dobili.

- Nalaz koji nam je stigao od grčkog instututa dala sam na mišljenje našem poznatom veštaku sudske medicine i objasnio mi je da je Handerson od prvog udarca, koji mu je zadat rukom s prednje strane glave pukao krvni sud čije pucanje je smrtonosno. Taman i da mu nije zadat nijedan udarac više, on ne bi preživeo, a prvi udarac nije zadobio ni od jednog od okrivljenih Srba - otkriva Zora Dobričanin Nikodinović.

Kako prvi udarac nije zadat nogom i kako ga nije zadao ni jedan od naših državljana, naslućuje se da bi glavni okrivljeni za smrt mogao da bude Bosanac Amir ili Grk koji su takođe učestvovali u tuči.

Do početka suđenja, petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

Daljinac

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mark

    2. februar 2018 | 15:04

    Sve i da je tako dozivotna svakom ko ga je udario.Zar nije ljudski razdvajati kada covek padne a ne dodatno ga sutirati.

  • Advokat

    2. februar 2018 | 14:45

    @Komentar@ Pa ovako, za tebe i sve "neverne Tome" : Postoje snimci sa kamera koji JASNO POKAZUJU CIME JE NACINJEN I U KOM OREDELU TELA PRVI UDARAC. Shodno tome da je obdukcija pokazala koje je sve povrede pretrpeo preminuli, i tome da se zna da se pomenuti krvni sud nalazi upravo u zoni gde je pretprljen prvi i, u ovom slucaju, smrtonosni udarac, logicno je da oni koji su ga kasnije udarali mogu i treba da odgovaraju za nanosenje povreda, ne pruzanje pomoci povredjenom itd ali NE MOGU DA ODGOVARAJU ZA UBISTVO jer ga NISU ONI POCINILI. Valjda je sada pojedincima nesto malo jasnije. NIKO ne kaze da optuzeni momci nece ili ne treba da odgovaraju za ono sto su pocinili ali ako nisu ubili ovog momka, ne vidim zasto bi trebalo da odgovaraju za nesto sto nisu izvrsili? Samo da bi se slucaj zavrsio? Da bi neko po ko zna koji put mogao da kaze da su Srbi monstrumi ili...?

  • Ivan

    2. februar 2018 | 13:29

    U trenutku dok ga udaraju oni to ne znaju. Odnosno, to nikako ne može biti olakšavajuća okolnost. Prvo, mladić ne može da se brani, drugo, oni se dakle iživljavaju. Iživljavanje je nekada gore od nesmotrenog udarca. Nemoguće je da je svima njima dečko bio kriv za bilo šta. Nastupaju kao čopor. Osokoljeni i naučeni da tako žive, smo što su u međuvremenu odrasli pa su dovoljno jaki i da ubiju. Moguće da će ih moćni roditelji, po ko zna koji put, izbaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA