Prošlo je 4 meseca od zločina u Resavskoj: Otišli smo u pekaru ubijenog Nikole, na ulazu stoji bolni natpis, na staklorezačkoj radnji katanac (FOTO)

Ovaj zločin je potresao sve stanare Resavske ulice

  • 2
Nikolina pekara, Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, pekar, staklorezac, ubistvo Foto: Telegraf, Privatna arhiva, Facebook

Pre četiri meseca je u Resavskoj ulici pronađeno telo Nikole Ostojića. Policija je zatekla ubijenog u staklorezačkoj radnji koja se nalazila preko puta njegove pekare, a za ubistvo je osumnjičen njegov prijatelj Filip Gavranović. Otišli smo do pekare i tamo zatekli taštu nesrećnog Nikole koja je bila vidno potresena.

Vodio ga na kolače, pa namamio u radnju, a onda uzeo staklo i zario mu u leđa: Detalji stravičnog zločina u srcu Beograda (FOTO SA LICA MESTA)

Nikola Ostojić, vlasnik pekare u Beogradu, nestao je u popodnevnima satima u petak 3. novembra. Njegovo telo je pronađeno tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji koja se nalazi preko puta pekare. Glavni osumnjičeni za ovo ubistvo je vlasnik staklorezačke radnje Filip Gavranović. Da bi stvar bila čudnija, kada se pročulo da je Nikola nestao, Filip je išao sa prijateljima da ga traži.

Nikola Ostojić i Filip Gavrilović Foto: Facebook/Nikola Ostojić

Otišli smo do pekare čiji je vlasnik bio Nikola i tamo smo zatekli njegovu taštu Milenu Jelovac.

- Juče je bilo četiri meseca od Nikolinog ubistva. Teško je, teško nam je i da ulazimo u ovu pekaru, ali moramo. Moramo da se borimo - rekla je ona za naš portal.

Foto: Telegraf

Primetili smo i da pekara ubijenog sada nosi njegov naziv, "Nikolina pekara". Ovaj zločin je potresao sve stanare Resavske ulice.

Ipak, Filipova staklorezačka radnja u kojoj se dogodio ovaj monstruozni čin je zatvorena. Na vratima se nalaze rešetke i katanci.

Foto: Telegraf

Podsetimo, Nikola i Filip su poslednji put viđeni zajedno u petak u poslastičarnici u blizini radnje. Kako je tada za Telegraf.rs rečeno u ovom ugostiteljskom objektu, u kojem potvrđuju da su Nikola i Filip družili, tog dana među njima nije bilo nikakvih incidenata, niti je bilo šta naslućivalo tragediju.

Ostojićev, kako pišu mediji, iskasapljeni leš pronađen je skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika.

Sa druge strane, dok komšije za Nikolu imaju samo reči hvale, za Filipa, koji je "druga", kako se sumnja ubio u svojoj radnji, pričaju drugačijim tonom. Kako su mediji tada navodili, motiv ubistva je 20.000 evra, s obzirom na to da je Gavranović bio u dugovima.

Foto: Telegraf

Na saslušanju kod tužioca on se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu. Njemu se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od minimum 10 do 40 godina zatvora.

Kako pričaju članovi porodice ubijenog Ostojića, Gavranović se oženio svega tri nedelje pre nego što je počinio užasan zločin, a čak je i na taj dan od Nikole tražio novac.

Foto: Facebook/Gavranović Filip

Vera Ostojić, trudi se da u bolu i tuzi posle ubistva Nikole, sa kojim ima sedmogodišnjeg sina, ostane dostojanstvena.

- Filip je voleo da se predstavlja kao neko ko ima mnogo novca, nasleđene nekretnine. Lagao je svoju suprugu Ivanu o svom finansijskom stanju. Na kraju su svi saznali pravu istinu, ali se to, nažalost, kobno završilo po mog Nikolu i po nas kao porodicu - rekla je tada Vera.

Pogledajte video sa mesta zločina:

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ch.

    7. februar 2018 | 16:26

    40 minim bez mogućnost stavljanja nanogice.

  • Zoran Veteran

    7. februar 2018 | 20:16

    Doživotna,da radi i zarađuje za dete od onog što ga je ubio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA