Američki marinac koji je imao zadatak da ubije nekog važnog u Beogradu bio još od Božića

Danijel je u prvoj izjavi posle hapšenja neuverljivo pokušavao da ubedi policiju da je u Srbiju došao da ugovori posao obezbeđenja

  • 14

Pripadnik "Mornaričkih foki" američki marinac Danijel Dejvid Korbet (34) koji je krajem januara uhapšen u štek-stanu u Beogradu, pripremao se još od Božića da izvrši ubistvo poznatog političara, utvrđeno je u dosadašnjoj istrazi.

Uhapšeni Amerikanac u Beogradu, čovek koji je učestvovao u atentatu na Bin Ladena, Danijel K. je blizak saradnik Bila Klintona

Korbet je detaljno planirao likvidaciju.

- Sve do sada prikupljene činjenice sugerišu da je Korbet dugo i pažljivo pripremao likvidaciju. On je, inače, potpuno legalno ušao u Srbiju, bez ikakvog oružja kod sebe. Kao klasičan turista se smestio u hotel, tamo tri puta dolazio, a onda se prebacio u štek-stan. Uhapšen je kada je policija dobila dojavu da dvojica Beograđana kriju stranca koji je "došao da obavi važan posao i odmah nestane" - priča sagovornik.

Danijel je u prvoj izjavi posle hapšenja neuverljivo pokušavao da ubedi policiju da je u Srbiju došao da ugovori posao obezbeđenja.

Foto: Profimedia/AFP

- Korbet ćuti kao zaliven i pravi se nevešt. Ono što posebno upada u oči je da SAD i njihova ambasada ne pokazuju veliko zanimanje za njega. To je vrlo neobično ponašanje, posebno znajući koliko Amerikance inače štite svakog državljanina - kaže izvor.

Miroslav Bjegović dekan Fakulteta za bezbednost ističe da čovek ovakve prošlosti nije došao u Beograd turistički.

- Prema našim obavaštajnim saznanjima, on je spoljni saradnik CIA, a njegova uža specijalnost je "tiha likvidacija". Samim tim možemo da zaključimo šta je trebalo da se uradi ovde. Problem je ko je naručilac nečeg ovakvog. Simptomatično je da kod nas postoje antidržavne snage koje su možda zarad svojih ambicija i ličnih interesa spremne na tako nešto, pa čak i na samo ubistvo nekih predstavnika vlasti - izjavio je Miroslav.

VIDEO: Kako izgleda akcija hapšenja policije

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. februar 2018 | 10:28

    Treba ispitati da nije bio u K. Mitrovici u vreme atentata na o. Ivanovića. Sve je moguće kod takvih ubica.

  • Sasa

    12. februar 2018 | 10:12

    Da ste pametni da ga drzite dok ne prizna a

  • Šumadinac

    12. februar 2018 | 14:35

    Zastavin pištolj sa izbrisanim brojem ukazuje na to da je naručilac ubistva želeo da ostavi utisak da izvršilac pripada lokalnom kriminalnom miljeu. Inače bi amerikanac upotrebio Glok, Kolt, Hekler, Beretu, itd.... Na taj način bi bi postigao neke posebne efekte koje je naručilac želeo, kao i da usmeri istragu u željenom pravcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA