Najveće mačvansko selo je na meti lopova: Nekada su im krali ovce i jaja, a sada su otišli korak dalje!

Sredinom januara provaljeno je i u seosku poštu, lopovi nisu uspeli da otvore metalnu kasu, pa su uzeli jednu pošiljku

  • 1

Nekoliko teških krađa i razbojništava potreslo je Badovince, najveće selo u Mačvi, od početka godine, a dvojici meštana lopovi su naneli teške telesne povrede.

Nit' raskošnijeg, nit' praznijeg sela: Grade dvorce sa lavovima i mozaicima, a žive u njima 10 dana godišnje (FOTO)

Zbog ovih razbojništava do sada su uhapšene tri osobe. Meštani su već oguglali na to da im neko uđe u gazdinstvo i ukrade prase ili jagnje, ali nove krađe ih plaše. Na meti lopova uglavnom su, kažu, staračka i samačka domaćinstva. U poslednjoj provali teško je povređen penzioner.

- Naš komšiluk živi u strahu, jednostavno nemamo mira. Velika je pometnja u našem okruženju zbog toga što se desilo, to je jedan starac običan koji je živeo sam - kaže jedna meštanka.

Predsednik Saveta MZ Badovinci Aleksandar Vulović objašnjava da je nepoznata grupa momaka nasrnula na jednog penzionera za koga se pretpostavljalo da je imao nešto više gotovine.

- On se usprotivio da im da novac, oni su primenili silu, prebili čoveka, unakazili ga. Posledice toga su uzet novac i njegovo lečenje u bolnici - rekao je Vulović.

U pljački je povređen i nastavnik osnovne škole. Lopovi su, prema rečima meštana, u januaru ukrali oko 20.000 evra. Ranije se, kažu, krala stoka - u kuće se nije ulazilo.

- Ranije je to bilo ono kokošarenje, da l' će ukrasti jagnje, prase, ovcu, nasad jaja, a sad je počelo to mnogo ozbiljnije - kaže meštanin.

Sredinom januara provaljeno je i u seosku poštu. Lopovi nisu uspeli da otvore metalnu kasu, pa su, prema navodima policije, uzeli jednu pošiljku.

U policiji kažu da su tri osobe uhapšene, a da se za počiniocem još jedne krađe intenzivno traga.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    13. februar 2018 | 18:21

    U mom selu ovakve kradje se desavaju vec zadnjih 10 god, policija ih pohapsi a pametne sudije ih puste posle par nedelja. Tako da lopovi znaju da im se moze, a ako ga uhvatis i opeglas ko vola platices mu odstetu, a mozda ces i u zatvor. Tako je inace moj rodjak prosao kad je trojicu uhvatio da mu kradu kukuruz i naftu pa ih premlatio ko majmune pa na kraju on ispastao. Smejurija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA