Dok mi je telefonirao, čuo sam da dete vrišti da idu da se ubiju, i ranije je najavljivao ovo: Potresno svedočenje komšije čoveka koji je hteo da ubije sebe i sina (7) (FOTO)

- Predosećao sam neko zlo jer je Miroslav jednom prilikom kazao da če otrovati i sebe i dete - kaže komšija Filip Mitrović

  • 9

Miroslav Mitić (33) koji je ukradenim "golfom" u sredu pokušao da ubije sebe i svog sina (7), od 8. februara se skrivao i nije dolazio kući pošto je bio osumnjičen da je u ukrao dva i po kilometra ograde sa autoputa Niš - Dimitrovgrad.

Detalji tragedije kod Leskovca: Pozvao je policiju i rekao da vodi dete (6) u bolji svet. Stavio ga je u kola, i sledeće sekunde zakucao se autom u drvo

On je. prema rečima komšija koji su čuvali njegovog sina, i ranije najavljivao da će presuditi sebi i sinu.

Idemo da se ubijemo - kroz vrisku sam čuo reči dečaka dok nam je njegov otac telefonirao da najavi kakvo će čudo da napravi. Kazao nam je da je dete kod njega, da više ne treba niko da ga čuva i da ga vodi sa sobom u “bolji svet” . Ne mogu da shvatim kako mu nije bilo žao mališana jer je bio svestan šta mu otac sprema - priča Filip Mitrović, komšija Miroslava Mitića (33) koji je u sredu uveče namerno izazvao saobraćajnu nezgodu u blizini Leskovca u nameri da ubije sebe i svog sedmogodišnjeg sina.

Filip, komšija Miroslava Mitića Foto: Telegraf

Na svu sreću, mališan je prošao sa lakšim povredama kao i vozač automobila u koji se Miroslav zabio ukradenim “golfom”, dok je on posle dva časa od tragedije preminuo u leskovačkoj bolnici.

Miroslav, koji je rodom iz leskovačog sela Bobište poslednjih godinu dana je živeo kao podstanar u Avalskoj ulici u niškom naselju Apelovac gde se skrivao od policije koja ga je tražila zbog krađa.

Od 8. februara, kada je osumnjičen da je ukrao dva i po kilometra ograde sa autoputa Niš - Dimitrovgrad, više nije ni dolazio kući a mališana su čuvale komšije.

Dečak je uglavnom boravio kod Nebojše Mitrovića i njegovih sinova Filipa i Stefana koji su ga obožavali. Oni su kobne večeri pokušali da ga sklone od oca naslućujući najgore s obzirom na to da je Miroslav i ranije najavljivao da će presuditi i sebi i sinu.

Sin (7) Miroslava Mitića Foto: Telegraf

- Predosećao sam neko zlo jer je Miroslav jednom prilikom kazao da če otrovati i sebe i dete. Zato sam odlučio da mališana, koji je kod nas prespavao dve noći, sklonim od oca jer sam shvatao da je očajan što ga policija juri zbog krađe na autoputu. U sredu je po njega došao moj stric da bi ga odveo kod sebe jer sam znao da će ga Miroslav tražiti kod nas. Ne znam kako je saznao da smo ga premestili, tek javio se mom bratu telefonom i rekao da ga je uzeo i da će se ubiti. Kazao nam je i da nas zove da se oprosti sa nama. Odmah sam pozvao policiju koja je krenula za njima, moj brat je, takođe, pošao da ih traži ali su stigli kasno da Miroslava spreče u kobnoj nameri.

Na sreću, dečak je preživeo.

- Strašno smo brinuli za njega. Mnogo smo ga zavoleli i on nas, želeli bismo da saznamo gde je da ga posetimo i olakšamo mu ove teške dane, a kada bi bilo moguće, spremni smo da mu ponudimo da živi sa nama - kaže Filip.

Mališan je zbrinut u hraniteljskoj porodici dok se ne odluči šta će se sa njim dalje. Dečak ima majku koja nije živela sa njim i sa ocem, ali za sada nema informacija da li će ona preuzeti staranje o sedmogodišnjaku.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    17. februar 2018 | 08:58

    Bolesnik

  • sasa

    17. februar 2018 | 09:41

    jese svet pun idiotluka , ali svako treba da prozivi svoju dozu.

  • Lale

    17. februar 2018 | 08:54

    Strasno...dal je ,,sreca,,sto je ostao ziv neznamo mi ,zao mi mladog oca a mati ko zna koja profuknjaca je cim ne brine za dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA