≫ 

Zvao me je i rekao: "Sine, brzo dolazi, visim iznad Morave". Kako je Bog pogledao mog oca, vozača kamiona koji je danas umalo pao sa mosta (FOTO) (VIDEO)

Nenad Savić, sin Miodraga Savića koji je satima u kabini kamiona visio iznad ledene Morave, priča za Telegraf šta sve dešavalo danas na auto-putu kod Jagodine

  • 58

- Odvezao sam oca do kamiona, trebalo je da iz Paraćina krene na utovar. Desetak minuta kasnije pozvao me je i  rekao "Sine, brzo dolazi imao sam saobraćajku kod Mijatovca, visim iznad Morave". Odmah sam odjurio do njega, a kad sam video kamion kako je probio ogradu mosta i kabinu iznad vode sledio sam se - priča za Telegraf nenad Savić iz Paraćina, čiji je otac Miodrag danas spasen posle prave drame na auto-putu kod Jagodine.

Okončana drama kod Jagodine: Izvučen vozač iz kamiona koji je probio ogradu mosta i ostao da visi iznad Morave (FOTO) (VIDEO)

Brzo su se na mesto nesreće pojavile ekipe Hitne pomoći,  policije i vatrogasaca koje su odmah počele da prave plan kako da Miodraga izvuku iz kabine.

Foto: Telegraf

- Sreća, pa je bio svestan. Video sam da je uplašen, ali da drži strah pod kontrolom. Ipak je on bivši vatrogasac i nije dao da ga panika savlada. Ni meni nije bilo naravno svejedno, jer sam bio svestan da se kamion maltene drži samo na zadnjoj osovini i da svake sekunde nešto može da krene po zlu. Trudio sam se da mu skrenem misli, stalno sam ga zagovarao - prepričava Nenad Savić.

Foto: Telegraf

Tada mu je otac i rekao šta se zapravo dogodilo na auto-putu kod Ćuprije.

Foto: Citalac Telegrafa

- Put je bio pod snegom i jednostavno je proklizao i izgubio kontrolu. Imao je ludačku sreću da se kamion nekako zaustavio. Još pola metra da ga je vukla inercija, završio bi u reci. Zato mi je i rekao da ga je Bog pogledao - priča nam Savić.

Foto: Telegraf

Njegov otac posle skoro četiri sata provedenih u ledenoj kabini uspešno je spasen i odmah upućen u bolnicu u Ćupriji.

Foto: Citalac Telegrafa
Foto: Citalac Telegrafa

- Imao je povišen pritisak, a lekari su mi rekli da će mu proveriti i šećer u krvi. Promrzao je, ali nema težih povreda. Nadam se da će ga danas pustiti kući da se oporavimo svi od ovog šoka - kaže Nenad Savić.

Daljinac

(Telegraf.rs/ P.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    27. februar 2018 | 20:21

    hvala gospodu bogu, bog te je spasao, ovaj dan da slavis, ziv bio kolega i ti i tvoja porodica.

  • Kosovka

    27. februar 2018 | 14:43

    Bog te cuvao covece ..da si ziv i zdrav svojoj porodici..uhh.sledim se dok.gledam kabinu i vodu ispod..

  • Car

    27. februar 2018 | 20:52

    Kakva brzina i spretnost..."SAMO" 4 sata im je trebalo da "SMISLE" kako da pomognu coveku...JA SAM ZADIVLJEN!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA