Tuga u porodici i komšiluku stradalog dečaka: Očevici nemi od užasa! "Video sam ono što nije trebalo da vidim" (FOTO)

Sanke su bile sakrivene, jer se porodica bojala da se dečak ne povredi jureći niz strmu ulicu

  • 30

Sedmogodišnji Jovan Savić poginuo je danas u niškom naselju Nikola Tesla kada je tokom sankanja podleteo pod "ford mondeo" kojim je upravljao Ivica Đ, (39) iz sela Lalinac.

Tragedija se dogodila u 12.35 minuta kada je dečak spuštajući se niz sokak u kojem je živeo izleteo na Radikinski put i udario u automobil koji se kretao iz pravca Niša. Pukom srećom izbegnuta je još veća tragedija, jer je Jovanova drugarica pala sa svojih sanki, pre nego što su i one udarile u auto.

Ovo je anđeo koji je stradao na sankanju: To je bila njegova poslednja igra, poslednji osmeh i poslednji kikot (FOTO)

Foto: Telegraf

Mišel Stanković, koji je među prvima došao na mesto nesreće, jedva je uspeo da prozbori nekoliko reči o tragediji.

Mišel Stanković, Foto: Telegraf

- Od komšinice sam čuo da je Jovan povređen, pa sam verovao da je živ. Kad sam izašao, video sam svašta..... Video sam ono što nije trebalo da vidim i ja imam decu... Ležao je na ulici, nepomičan..... Ne mogu da pričam, ne mogu... – kazao je potrešeni čovek, rasplakao se i sklonio u stranu.

U kuću porodice Savić odmah su počeli da pristižu rođaci i prijatelji da bi se njegovim roditeljima Mileni i Daliboru našli u najtežim trenucima. Među njima je bio i Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališana.

Nebojša Grozdanović, Foto: Telegraf

- Jovan je tek pošao u prvi razred i danas je bio u školi, pa je jedva čekao da dođe kući da se sanka. Kući ga je uvek dovodio deda jer se brinuo da mu se nešto ne desi na putu od škole, pa je tako bilo i danas. Kako sam od njega čuo, sanke su bile sakrivene jer su se bojali da se ne povredi jureći niz strmu ulicu.

S DRUGARICOM OTRČAO NA SNEG

- Međutim, on ih je pronašao i sa jednom devojčicom otišao na sneg. Ne znamo tačno šta se desilo, izbezumljeni smo... Prvo što sam čuo je da je povređen, nadao sam se da mu je Bog dao šansu, ali nije bilo tako. Nije imao sreće, toj devojčici su sanke skroz polomljene, ali ona je pala i spasila se, a njegove sanke su cele, a on je poginuo – kazao je ožalošćeni ujak.

Foto: Telegraf

Vozača "forda" policija je odmah privela, a o daljem postupanju prema njemu odlučiće Osnovno javno tužilaštvo. Kako je saopšteno iz ove pravosudne institucije, preliminarnim alkotestiranjem nije ustanovljeno pijanstvo.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    1. mart 2018 | 18:21

    Kako je vozac kriv?znate li kojom brzinom sanke jure nizbrdicom ...izleteo je direktno pod auto!uzas

  • 🚜traktorista🚜

    1. mart 2018 | 18:18

    Jadno dete,roditelji i taj vozač.

  • mare

    1. mart 2018 | 23:14

    Sakrili sanke? Sto neko nije poveo dete na sankanje u park? I meni se ne smrzava na minusu, ali to ne znaci da ce mi dete od 7 godina ici samo na sankanje na strmu ulici koja izlazi na glavni put. Nego malo istrpim pa se sanka sat vremena ali na bezbednom mestu. I kako se dogodilo da dete nadje sanke i ode na sankanje i to niko ne primeti? Niko ne vidi da mu nema u kuci deteta od 7 godina?? Vozac nista ovde nije kriv, na ulici se ne sanka i to je opasno. Trebali su na vreme da ga to nauce i da ga vode na sankanje negde gde je bezbedno za sankanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA