"Sine moj..."! Krici nesrećne majke kidaju dušu: Sahranjen Jovan (7) koji je stradao kada je na sankama podleteo pod točkove auta (FOTO)

Najteže je bilo njegovim roditeljima Mileni i Daliboru, i sestrici Jani

  • 17

Krici koji srce paraju odjekivali su danas grobljem u niškom naselju Brzi Brod gde je u zemlju spušten mali beli kovčeg sa telom sedmogodišnjeg Jovana Savića koji je u četvrtak poginuo kada je sa sanki kliznuo pod točkove vozila.

Potresna ispovest Ivice (39) pod čijim je kolima preminuo mali anđeo iz Niša: Plakao sam i držao ga u rukama, masirao srce ali je sve bilo uzalud (FOTO)

Najteže je bilo njegovim roditeljima Mileni i Daliboru, i sestrici Jani. Nesrećni roditelji bili su pod sedativima, dok su devojčicu koja je uporno dozivala mrtvog brata, smirivali rođaci.

Foto: Telegraf

- Ne gledaj u grob ćero, gledaj u cveće, tamo je naš Jovan u Raju – tešila je jedna žena devojčicu koja je naglas tugovala sa bratićem. No, reči utehe bile su uzaludne:

Ovo je anđeo koji je stradao na sankanju: To je bila njegova poslednja igra, poslednji osmeh i poslednji kikot (FOTO)

Foto: Telegraf

- Jocko moj, Jocko, zašto brate, zašto – jaukala je Jovanova sestrica privijajući uz grudi bratovljevu fotografiju.

Njen otac je potpuno onemeo od bola dok su majku rođaci pridržavali da ne padne u grob.

- Sine moj, samo majka da te sahrani pa da umre odmah. Ajde sine, digni se kod seke, da je čuvaš kao što je ona tebe čuvala, pustite me da ga poljubim – naricala je nesrećna žena.

Foto: Telegraf

Utehu ožalošćenoj porodici pokušao je da pruži starešina niške Saborne crkve protojerej stavrofor Branislav Cincarević koji je sa još dvojicom sveštenika održao opelo.

Foto: Telegraf

- Po ovom sunčanom danu Jovan nas je okupio na njegov poslednji ispraćaj. Ne postoje ljudske reči kojim bi utešili njegove najbliže. Žalost i bol ostaće u svima nama dok ponovo ne budemo videli Jovana. Svi koji su kršteni, a Jovan je bio, čuće reči božje: "Ko veruje u mene, ako umre živeće. Nismo žitelji ovog sveta nego i carstva nebeskog".

Foto: Telegraf

- Jovan nije nestao, nego se preselio iz ovog u nebeski svetu, u družinu anđela. Za njega čitamo specijalno opelo, koje se čita mladencima, bezgrešnima. Ovde smo u ime našeg episkopa Arsenija da izjavimo saučešće Daliboru i Mileni i njihovoj ćerkici. Sa njima žali ceo grad i cela Srbija, jer su svi čuli za ovu tragediju. Bog je iz svoje bašte uzabrao najlepši cvet, našeg Jovana da krasi nebeske odaje – kazao je Cincarević.

Foto: Telegraf

U malu raku, pre nego što je sanduk prekriven zemljom, ubačeni su paketi stvari koje je Jovan voleo. Slatkiši, igračke i novac, poslati su sa njim na poslednji put.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    3. mart 2018 | 20:29

    Nema utehe , večna bol do kraja živnta .

  • Dusanka

    3. mart 2018 | 20:18

    Ne daj Boze nikome !Ima li ista strasnije od toga ,na ovome svetu !?

  • nina

    3. mart 2018 | 19:25

    Srce da pukne! Andjele lijepi laka ti crna zemlja! Igraj se sa andjelima duso neduzna! Roditeljima i seki Boze podari snagu da izdrze !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA