Policija u Beogradu presrela pošiljku gasnog oružja: Kuriri nisu uspeli da prošvercuju opasne predmete

Poznato je da se ovo naoružanje minimalnim prepravkama može pretvoriti u konvencionalno

  • 15

Carinici su, u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda, prilikom kontrole pošiljki pristiglih iz Subotice, otkrili i zaplenili arsenal gasnog oružja i prateće opreme.

Kako je saopštila Uprava carina, u paketima istog pošiljaoca iz Subotice, 8. marta pronađeno je 13 pušaka i jedan pištolj, 12 plastičnih bombi, dva pakovanja municije za gasno oružje, maske, prsluk i tri kacige, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Dok je davao pasoš, iz torbice je jako zasijalo. Carinik je tražio detaljnu pretragu vozila, a u kaseti je bio ključ za rešenje celog slučaja (FOTO)

Kako se radi o gasnom oružju stranog porekla, očigledno trgovačkog karaktera, ono će biti privremeno zadržano do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Poznato je da se ovo naoružanje minimalnim prepravkama može pretvoriti u konvencionalno, te stoga predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju, dodaje se u saopštenju.

Prošle godine, najveća zaplena gasnog i vazdušnog oružja zabeležena je 21. aprila na Gradini, kada je zaplenjeno 80 vazdušnih pušaka rasklopljenih na cevi i kundake, deset gasnih pištolja, 70 optičkih nišana i 4.000 komada municije sakrivenih u kamionu koji je iz Turske ka Crnoj Gori vozio konditorske proizvode.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    10. mart 2018 | 09:50

    Nema ni veze o prepravci.To su samo lepi snovi.I ako neko i uspe da nesto od gasnog postolja prepravi u vatreno oruzje pri prvom pucnju se raspada na rastavne delove.Jedino sto je sa gasnim pistoljem tacno,da je opasan ako se upotrebi do 1,5 metra,a to je zbog barutnih gasova.Sve ostalo su gluposti.

  • Tekija

    10. mart 2018 | 12:31

    Nisam zavrsio komentar,a tako je i napisano nije zaplenjeno kao oruzje vec svercovana roba,a ovaj koji je napisao minimalne prepravke nema veze sa mozgom.

  • Vladan

    10. mart 2018 | 07:47

    "Oružje" za airsoft (slično kao paintball). Taj ko uspe da ga prepravi u pravo na lak način mora da bude ranga Nikole Tesle. Još jedan pokazatelj koji "stručnjaci' rade u policiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA