≫ 

Ivan je pre 3 godine ubio oca iz lovačke puške, a danas ga je policajac ranio prilikom pljačke: 2014. tvrdio da je slučajno izrešetao oca s 5 metaka

Spalović je u evidenciji za teško ubistvo (oca), teške krađe, proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ugrožavanje sigurnosti... I sad mu je u krvi pronađen i heroin

  • 10

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas izvršenje krađe u objektu Šumske uprave Bor, a nakon pokušaja bekstva osumnjičenog Ivan Spalović. (30) policijci su istog ranili. Kako Telegraf.rs saznaje, radi se o mladiću koji je 2014. godine u selu Lozan kod Svrljiga pucao u oca Ljubišu (50) iz lovačkog karabina i ubio ga. Nakon što je ranjenog roditelja, koji je bio na izdisaju, odvezao u Dom zdravlja, pokušao je da pobegne kolima, ali je sleteo s puta.

PORODIČNA TRAGEDIJA: Sin ubio oca u kući!

Policijskoj upravi u Boru je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta odmah upućena policijska patrola. Dolaskom ispred navedenog objekta policijski službenici su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli "policija izađi".

Tada je osumnjičeni, sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio i pobegao. Policijski službenik je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je prevezen u Klinički centar Niš. Operisan je i njegove telesne povrede nisu opasne po život.

Na licu mesta pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, koji pripadaju osumnjičenom. O ovom događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Spalović je već u evidenciji za teško ubistvo (oca), teške krađe, proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ugrožavanje sigurnosti... I sad mu je u krvi pronađen i heroin.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nakon što je 2014. godine usmrtio oca iz karabina, Spalović se pravdao da je to bio nesrećan slučaj.

- Nisam želeo da ga ubijem. Reč je o nesrećnom slučaju. Pucali smo iznad kuće i desila se nesreća - izjavio je nakon hapšenja.

Otac i sin su tada, navodno, rano ujutru izašli da pucaju iz puške, kao i više puta do tada. Navodno su hteli da vežbaju za lov. Međutim, posle nekoliko pucnjeva Ivan je dotrčao do kuće i probudio ukućane, baba Stanu, suprugu Milicu i ćerkicu.

Svi su otrčali u šumu, gde je Ljubiša ležao u lokvi krvi. Kako je davao znake života, pokušali su da ga donesu do kuće, ali je bio pretežak, pa su ga jedva dovukli do kuće rođaka u zajedničkom dvorištu. Ivan je Ljubišu ubacio u "nisan" i sa suprugom ga odvezao u Dom zdravlja u Svrljig.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Po dolasku u Dom zdravlja, Spalović je ostavio suprugu i oca na izdisaju, okrenuo kola i krenuo nazad u selo. Međutim, na pola puta od Svrljiga, petnaestak kilometara do Lozana, izgubio je kontrolu nad kolima, izleteo iz krivine i sleteo u potok sa oko pet metara visine. Srećom po njega, izašao je bez ogrebotine. Pešice je nastavio do sela, a kad je stigao do kuće, uzeo je dve flaše vode, napunio ranac hranom i otišao. To je stvorilo sumnju da je u bekstvu, da je opasan i naoružan.

Lekari Doma zdravlja u međuvremenu su obavestili policiju, pa je za osumnjičenim organizovana potraga. Alarmiran je odred Žandarmerije u Nišu i pokrenuta je široka potraga po obroncima Zelenog vrha. Oko 14 časova Spalović je uhapšen, ali ne u planini, već nedaleko od mesta gde je sleteo automobilom.

Osumnjičeni je uhapšen u taksiju. Policija je sprovela osumnjičenog na mesto zločina, gde je obavljen uviđaj.

Na telu ubijenog Ljubiše uočeno je pet ulaznih rana koje su, kako se pretpostavlja, nanete kuglicama iz lovačkog karabina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    10. mart 2018 | 11:30

    I pored toliko dela on je na slobodi, da li nasi poslanici u skupstini uopste citaju predloge zakona pre nego sto ih izglasaju?

  • Dragance

    10. mart 2018 | 11:57

    Sad ce razne nevladine organizacije da se jave da osude pokusaj ubistva mirnog mladica od strane nasilne policije i tako slicno bla blabla...

  • PREDRAG

    10. mart 2018 | 11:07

    Što se čudite. Vidite da je čovek slučajno pucao u oca i to samo 5 puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA